18. května 2017 • 04:59

Richter před čtvrtfinále: Plekanec si kritiku nezaslouží, Francouz je jistější

Autor: pan, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno, nebo nic. Podle výsledku dnešního čtvrtfinálového zápasu českých hokejistů s Ruskem (online 16:15 na iSport.cz) se bude hodnotit letošní světový šampionát. Co si o soupeři národního týmu myslí bývalý vynikající útočník a mistr světa z roku 1985 Pavel Richter? „Bude klíčové jim dát první gól, potom jsou k poražení,“ má jasno česká legenda.



Poslední zápas ve skupině B českého týmu nevyšel. V úterním utkání podlehl Švýcarsku 1:3 a ve skupině B se umístil na třetím místě. Ani do té doby suverénním Rusům generálka na klíčový duel nevyšla.  V boji o první místo ve skupině A nestačili na Spojené státy (3:5) a skončili druzí, což jim přisoudilo do čtvrtfinále právě Jandačův výběr.

I přes nabitý ruský kádr Pavel Richter věří, že český tým může přes jednoho z velkých favoritů světového šampionátu postoupit. „Přeju si, aby se kluci stěhovali do Kolína, tím je řečeno vše. Musíme porazit Rusko. Je ale nutno říct, že si moc nebylo z čeho vybírat. Byli tam Švédi, Američani, to jsou všechno vynikající týmy, je to kvalitativně všechno stejný,“ říká držitel pěti medailí ze světových šampionátů.

Richter před čtvrtfinále: Plekanec si kritiku nezaslouží, Francouz je jistější
Video se připravuje ...
 

Zásadní bude podle Richtera fakt, kdo dá první gól. „Moc bych si přál, aby to byl náš tým. Když Rusové prohrávají, trošku upustí od té své strojové kombinace, pak jsou k poražení. A naopak. Když jdou do vedení, narostou jim křídla, hrají potom dvakrát líp. Bude potřeba i troška štěstí,“ pokračuje Richter.

Program čtvrtfinále MS v hokeji najdete ZDE »


Bývalý útočník Sparty či Trenčína se vyjádřil i výkonům posil národního týmu z NHL. „Je skvělé, že tady ti kluci jsou, jejich přínos je veliký. Nesouhlasím s kritikou na Plekance , pro tým odvádí výbornou práci. Především v oslabení, jeho obranná činnost je vynikající," hodnotil útočníka Montrealu, který nemá ani bod v kanadském bodování a trenéři ho přesunuli do čtvrtého útoku.

VIDEOPROFIL: Tomáš Plekanec, věrný reprezentant
Video se připravuje ...

Také od Davida Pastrňáka z Bostonu se čekalo víc. "Je výborné, že se konečně trefil, je to skvělý hráč, ale musí víc nahrávat, moc přidržuje puk. Má kolem sebe dva nejlepší hráče na kombinaci - Červenku s Kovářem , musí chodit více do kombinace. Měl by se snažit hrát jako v Bostonu,“ pokračuje dvaašedesátiletá legenda.

A kdo podle Richtera dostane ve čtvrtfinálovém zápase přednost v brance? „Myslím, že trenéři vsadí na Francouze . Mrázek chytal proti Švýcarům dobře, chytil několik nájezdů, ale Francouz mi přeci jen přijde o trošku jistější a lepší. Působím také klidnějším dojmem.“

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »

Čtvrtfinále Česko - Rusko: jak jsou na tom soupeři v klíčové bitvě na MS
Video se připravuje ...

Jandač o klíčovém duelu s Ruskem: Znarok udělal kus práce, tým není jen o hvězdách
Video se připravuje ...

Máma ukázala kapitánovi, jak dát gól. Voráčkova sestra: Zajímalo ji, jak při tom vypadala
Video se připravuje ...

VIDEOPROFIL: Petr Mrázek, jednička Česka a brankář Detroitu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud