19. května 2017 • 17:00

Návrat hokejistů bez fanfár: tichý přílet, zklamání a radost dětí

Autor: kal, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poražení bojovníci se vrátili domů. S pochmurnou náladou přiletěli v pátek odpoledne čeští hokejisté z Paříže po čtvrtfinálové porážce 0:3 od Ruska. Zpátky se vrátil kompletní tým kromě zkušeného útočníka Tomáše Plekance, který zamířil z dějiště turnaje rovnou do Montrealu. Smutek z rychlého konce budou reprezentanti ještě dlouho vstřebávat.



Nevítal je potlesk, ani vítězné fanfáry. Družina trenéra Josefa Jandače dorazila po brzkém konci na mistrovství světa domů v tichosti a se zklamáním, které bylo znát na každém členovi týmu. Úsměv na tváři jim matky, manželky a nadšené děti, které jim v příletové hale utíkaly do náručí. 

"Je to krátký čas na to, abychom se z toho dostali. Posbírali jsme podle našeho názoru nejlepší hráče, kteří byli k dispozici, zdraví a ochotní přijet, s tím jsme do turnaje šli, přesto se to nepovedlo. Rusové byli ve čtvrtfinále lepší," uvedl kouč Josef Jandač a dodal, že ho čeká týden volna a poté se vrhne na rozbor nepovedeného turnaje.

Jandač o Plekancovi: Patří mu velký dík, měli by začít jezdit i ti mladší
Video se připravuje ...

Cestu k mikrofonům si našlo i několik hráčů. "Myslím, že jsme nehráli úplně špatně, ale nedařilo se nám dávat góly. Každopádně jsme zklamali a bude to mrzet ještě hodně dlouho," smutnil útočník Michal Řepík a prozradil, že se nechystá na žádnou dovolenou a zůstává v Praze. 

Kdo rozhodně hodlá vypnout a dát si pořádnou pauzu od hokeje je obránce Radim Šimek . "Odjedu na chatu, kde mě nikdo z novinářů neuvidí, sednu si k vodě, budu odpočívat a od hokeje úplně vypnu. Na zbývající zápasy MS určitě koukat nebudu. Myslel jsem si, že pojedu do Ameriky, ale teď z toho sešlo. Ještě uvidím, co vymyslím za dovolenou," popsal své nejbližší plány elitní liberecký bek.

S rukou v sádře po posledním zápase přišel Jakub Jeřábek , od příští sezony posila Montrealu. "Vypadá to špatně. Ještě budu mluvit s doktory a zatím vůbec netuším, zda bude potřeba operace. Celkově se mi turnaj nechce moc hodnotit. Jsme velice zklamaní. Uzavřel bych to jako neúspěch," shrnul odchovanec plzeňského hokeje.

Reprezentační útočník Roman Červenka a jeho syn Denis
Reprezentační útočník Roman Červenka a jeho syn Denis

Zklamaný Pastrňák: Domů jsme ještě nechtěli, Voráčkovi děkuji
Video se připravuje ...

Šimek: Loni jsem byl ze všeho vykulený, teď jsem si to víc užil
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud