12. dubna 2017 • 17:50

Kanadě se rýsuje silný tým. Na MS přijede Giroux, Simmonds nebo Duchene

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Kanady posílí na květnovém mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem i hvězda Philadelphie Claude Giroux. Devětadvacetiletý kapitán Flyers se tak bude snažit rozšířit svou sbírku, v níž má triumf ze šampionátu 2015 v Praze a z loňského Světového poháru v Torontu.



Hlavním trenérem Kanady byl v úterý jmenován Jon Cooper. Jeho asistenty jsou Gerard Gallant, Dave Hakstol a Dave King. Již dříve byl vybrán na pozici generálního manažera týmu mistrů světa z minulých dvou let Ron Hextall z Philadelphie a jeho asistentem Sean Burke z Montrealu.

Šampionům z Prahy i z loňska z Moskvy i úřadujícím olympijským vítězům se rýsuje kvalitní kádr. Vedle Girouxe přislíbil účast jeho klubový spoluhráč Wayne Simmonds. Z Colorada by měli tým posílit brankář Calvin Pickard, obránce Tyson Barrie a útočníci Matt Duchene a Nathan MacKinnon. Dalšími jsou obránci Jason Demers s Mikem Mathesonem z Floridy, Josh Morrissey s útočníkem Markem Scheifelem z Winnipegu, Ryan O'Reilly z Buffala a Brayden Point z Tampy Bay.

O'Reilly byl na posledních dvou úspěšných MS i na Světovém poháru. Obě poslední zlata ze šampionátů má i Duchene, u triumfu v Praze byli vedle Girouxe, Duchenea a O'Reillyho také Barrie s MacKinnonem a loni se podíleli na zlatu i Pickard, Matheson a Scheifele.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud