3. května 2017 • 10:10

Nominace Slovenska na MS: 14 hráčů z české extraligy, z NHL nikdo

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět nováčků, čtrnáct zástupců z české extraligy a nikdo z NHL. Pokud tedy na poslední chvíli nedorazí Andrej Sekera z Edmontonu. Tak vypadá konečná nominace Slovenska na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem a Paříži. Kapitánem bude třinecký útočník Vladimír Dravecký.



Trenér Zdeno Cíger musel při skládání týmu hodně improvizovat. Kvůli řadě zranění, únavě nebo čekání na novou smlouvu v NHL se mu postupně omluvila hromada zkušených borců. Ze zámoří nebude ve slovenském výběru nikdo. „Bohužel, tak to vyšlo,“ říkal Cíger při nominaci pro hokej.sk. „Nejsem z toho nadšený, určitě by se mi lépe pracovalo, kdybychom byli všichni jednotní. Někdy je však všechno zlé k něčemu dobré, snad to přinese i pozitiva.“

I proto se v nominaci dostalo hned na devět nováčků. Poprvé na šampionátu vycestovali obránci Gernát, Čajkovský, Trška, Šedivý a útočníci Cingel, Kudrna, Suja, Zigo a Matoušek. „Kdybychom měli hráče, tak bychom až takový počet nováčků zvažovali, ale vybírali jsme z toho, co máme a dali jsme nováčkům šanci.“

Kapitánem bude Vladimír Dravecký. Ten je i členem elitní formace, ve které s ním budou Dávid Skokan a Libor Hudáček. Druhým úderným útokem má být trojice Haščák, Bližňák, Miklík. „To jsou první dva útoky, chceme z nich složit i přesilovky,“ uvažoval Cíger.

Otevřený nechává realizační tým případný příjezd obránce Andreje Sekery. S Edmontonem hraje druhé kolo Stanley Cupu (nad Anaheimem vede 2:1 na zápasy). „Mluvil jsem s ním a je ochotný přijet, takže uvidíme, jak se série vyvine,“ informoval manažer národního týmu Róbert Švehla.

SLOVENSKÁ NOMINACE

Brankáři: Július Hudáček (Örebrö), Ján Laco (Chomutov), Jaroslav Janus (naposledy Litvínov)

Obránci: Michal Sersen (Slovan), Juraj Mikuš a Martin Gernát (oba Sparta), Michal Čajkovský (Jekatěrinburg), Eduard Šedivý (Košice), Peter Čerešňák (Plzeň), Adam Jánošík (Liberec), Peter Trška (Kometa Brno)

Útočníci: Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec), Libor Hudáček (Örebrö), Michel Miklík (Jyväskylä), Marcel Haščák (Kometa Brno), Mário Bližňák (Liberec), Dávid Skokan (Chomutov), Andrej Šťastný (Trenčín), Pavol Skalický (Slovan Bratislava), Lukáš Cingel a Andrej Kudrna (oba Sparta), Jakub Suja (Košice), Tomáš Hrnka (Plzeň), Tomáš Zigo (Mountfield HK), Tomáš Matoušek (Banská Bystrica)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud