19. května 2017 • 14:47

Sudí ukradl Švýcarům naději. Náročný den, řekl kouč po neuznaném gólu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřazení ze čtvrtfinále mistrovství světa má pro hokejisty Švýcarska obzvlášť hořkou příchuť. Necelých pět minut před koncem utkání totiž dokázali proti Švédsku snížit na 2:3, jenže regulérní branka neplatila. Sudí se totiž upískl a než puk doputoval za čáru, přerušil hru. Stav 1:3 tedy platil a zápas takhle i skončil. Postup mezi nejlepší čtyřku urval favorit.



Ne, že by to brankář Henrik Lundqvist a vlastně i celá švédská obrana potřebovali, ale tady favorita muži v pruhovaném pořádně podrželi. Švýcaři nebyli v závěru zápasu zrovna bezzubí a bez myšlenky, favorizovaného soupeře chvílemi pěkně tlačili do kouta a málem byli také odměněni.

Dobře postavený útočník Dominik Schlumpf překvapil gólmana New York Rangers u bližší tyče a překonal ho. Jenže než puk propadl výstrojí brankáře, rozhodčí pískl. Příliš brzy, nedá se nic dělat.

„Šance v závěru jsme měli, gólu jsme dosáhli, ale nebylo nám přáno. Byl to obtížný den," oddychl si v pozápasovém rozhovoru pro watson.ch trenér Patrick Fischer. Jeho tým ve skupině nasbíral cenná vítězství nad Kanadou i Českou republikou, ale takové dílčí úspěchy jsou rázem zapomenuty. „Chtěli jsme bezpodmínečně do semifinále a tenhle cíl nám unikl," dodal zklamaně.

Švýcarsko dlouhodobě na Švédy neumí. Tentokrát si Fischer plánoval změnu a už před zápasem burcoval, že každý tým je k poražení a snažil se své svěřence nabudit před hvězdnou soupiskou severského celku. A klaplo to. Outsider rozhodně nebyl snadným soustem a kdoví, co by se v zápase po gólu na 2:3 ještě dělo.

„Ten závěr byl hořký a zklamání je velké," mrzelo útočníka Denise Hollensteina. „Dozadu jsme hráli solidně, šance jsme měli i v útoku, ale puku se prostě dneska do brány moc nechtělo. A s jedním vstřeleným gólem takový tým jako Švédsko porazit nemůžeme," dodal.

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 5. • 20:15
Švýcarsko
Švýcarsko
1:3
ONLINE
18. května
20:15
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 12:53. Haas

Hosté: 04:15. Bäckström, 33:15. W. Nylander, 43:44. Edler

Sestavy

Domácí: Genoni (Schlegel) – Diaz (C), Furrer, Schlumpf, Kukan, Loeffel, Genazzi, Marti – Rüfenacht, Schäppi, Almond – Praplan, Hollenstein (A), Haas – Ambühl (A), Herzog, Malgin – Bodenmann, Brunner, Suter – Suri.

Hosté: Lundqvist (Fasth) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Söderberg, W. Karlsson – J. Lundqvist (C), Eriksson Ek, Nordström – Krüger.

Rozhodčí

Iverson (CAN), Kubuš (SVK) – Otmakhov (RUS), Suchánek (CZE)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž

Návštěva

8 417 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud