19. května 2017 • 13:27

V roce 2021 se bude MS v hokeji hrát v Bělorusku a Lotyšsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové mistrovství světa v roce 2021 budou hostit společně Bělorusko a Lotyšsko. Rozhodl o tom dnes kongres Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v dějišti světového šampionátu v Kolíně nad Rýnem. Hrát se bude v Minsku, kde turnaj vyvrcholí, a v Rize.



O turnaj, který se bude konat za čtyři roky od 7. do 23. května, se ucházelo také Finsko s pořadatelskými městy Tampere a Helsinky. Do Minsku a Rigy zavítá MS podruhé v historii. V běloruské metropoli se konalo v roce 2014 a v lotyšském hlavním městě o osm let dříve.

Kongres IIHF tak opět schválil spolupořadatelství dvou zemí, ke kterému sáhl v novodobé historii v letech 2012 a 2013, kdy se hrálo ve Stockholmu a Helsinkách. Poprvé vyvrcholil turnaj ve Finsku a podruhé ve Švédsku. Letos se o pořadatelství podělily Paříž s Kolínem nad Rýnem, kde se bude hrát o víkendu o medaile.

V příští třech letech bude hostit mistrovství světa vždy jedna pořadatelská země. Za rok turnaj uspořádá Dánsko v Kodani a Herningu, v roce 2019 Slovensko v Bratislavě a Košicích a následně Švýcarsko v Curychu a Lausanne.

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud