Zdeněk Janda
20. května 2017 • 18:54

Čtyři góly ve třetí třetině? Nikdy se nevzdáváme, zářil střelec Kanady

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOLÍNA NAD RÝNEM | Never give up! Nikdy se nevzdat. Heslo, které je tak typické pro kanadský naturel. A teď se to na ledě ukázalo. Hokejisté Kanady postoupili do finále šampionátu i přesto, že po dvou třetinách s rozjetými Rusy prohrávali 0:2. Nakonec triumfovali 4:2. „Nikdo z nás nepanikařil. Nikdo. A něco vzdát? To u nás nepřichází v úvahu,“ říkal útočník Ryan O’Reilly, střelec klíčového gólu na 3:2.



Když se trefil, ta radost z něj stříkala. Jeho vítězné gesto bylo výmluvné. „Bylo to vzrušující,“ vykládal Ryan O’Reilly, kterému dlouho trvalo, než se skrz diktafony a mikrofony dostal do kabiny v útrobách arény v Kolíně nad Rýnem.

„Ukázali jsme charakter. Když si oblékneme na sebe kanadský dres, nikdy se nevzdáme,“ říkal útočník z Buffala, který vlastní obě kanadská zlata z posledních dvou šampionátů. Nechyběl ani na Světovém poháru.

Zítra bude bojovat o zlatý hattrick. Třetí titul na mistrovství světa v řadě. „Určitě je to náš cíl,“ pousmál se O’Reilly. Tohle se na šampionátu naposledy podařilo Čechům, kteří triumfovali v letech 1999 až 2001.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Kanada - Rusko


Rusové byli blízko tomu, aby kanadskou reprezentaci vyřadili. Vedli 2:0, v hledišti je hnali natěšení fanoušci. Zdálo se, že jim všechno hraje do karet. Fandové skandovali: „Rasíja, Rasíja!“ V hledišti běhal nadšený děda mráz. Sborná byla blízko. Dvě třetiny hrála výborně.

Jenže to by nesměla na druhé straně být Kanada. A její heslo: Nikdy se nevzdat!

„Nedokážu říci, co se stalo ve třetí části. Nemyslím, že bychom znervózněli, spíš se projevila některá naše vyloučení. Dvě třetiny jsme hráli dobře, ve třetí bohužel ne. Semifinále jsme nezvládli, ale beru to tak, že Kanada není neporazitelná,“ smutně povídal elitní útočník Jevgenij Dadonov.

Ostatním hráčům nebylo moc do řeči. Rychle prchali do kabin. Zítra je čeká zápas o bronz. Pro kouče Olega Znarokse bude náročný úkol mužstvo namotivovat. Po takhle ztracené partii. Jinak to ale byl krásný souboj titánů. Hokej jako řemen.

Neuvěřitelný obrat předvedli hokejisté Kanady v utkání s Ruskem
Neuvěřitelný obrat předvedli hokejisté Kanady v utkání s Ruskem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud