21. května 2017 • 18:25

Rusko - Finsko 5:3. Sborná slaví, v Německu obhájila bronzové medaile

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští hokejisté dokázali obhájit bronzové medaile z loňského mistrovství světa na domácí půdě, když v Kolíně nad Rýnem zdolali Finsko 5:3 a vybojovali medaili na čtvrtém turnaji v řadě. Sborná sice vedla už 4:0, ale severský tým třemi góly utkání zdramatizoval, ale výhru Rusů zpečetil Nikita Kučerov. Dvěma góly a jednou asistencí pak zazářil Nikita Gusev.



Sborná vedla v 29. minutě už 4:0, dvěma góly se na vítězství podílel Nikita Gusev a třemi asistencemi přispěl Valerij Ničuškin. Finové sice dokázali snížit na 3:4, ale výhru Ruska zpečetil v 49. minutě Nikita Kučerov.

Skóre souboje zklamaných týmů ze sobotního semifinále otevřel Gusev, který po Antipinově přihrávce z pravého kruhu překonal Korpisala střelou na bližší tyč. Zvýšit mohl Barabanov, Finové se pak ubránili při vyloučení Villeho Lajunena a další možnost Ruska nevyužil Gusev.

Vteřinu před koncem první třetiny šel pykat za hrubost Kučerov, ale Finové svou první přesilovku v utkání nezvládli a z brejku inkasovali. Po přečíslení dvou na jednoho zužitkoval Ničuškinovu přihrávku Tkačov.

V 28. minutě při Savinainenově trestu zakončil kombinaci Dadonova s Panarinem druhou brankou v utkání Gusev, který se se sedmi trefami posunul do čela tabulky střelců. Za 75 vteřin překonal Korpisala i bek Kiselevič a do brankoviště se postavil Säteri.

Finům se podařilo snížit 27 vteřin před koncem druhého dějství. Filppula zachytil Bělovovu chybnou rozehrávku a uvolnil Rantanena, který zblízka nedal Vasilevskému šanci.

Po 76 vteřinách třetí třetiny navíc překonal ruského gólmana střelou od modré čáry bek Lehtonen a v 46. minutě při Gusevově vyloučení přiblížil Finy na rozdíl jediného gólu po Rantanenově přihrávce Savinainen. Ruský kouč Oleg Znarok reagoval oddechovým časem a sborná soupeři podobný obrat jako Kanadě v semifinále z 0:2 na 4:2 nepovolila.

V 49. minutě Rusy uklidnil dorážkou vlastní střely Kučerov. Náskok pak uhájili i při závěrečném tlaku Finů v power play. Rusové tak dosáhli na bronz podruhé za sebou, předtím v roce 2014 v Minsku získali zlato a o rok později v Praze stříbro.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 16:15
Rusko
Rusko
5:3
ONLINE
21. května
16:15
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 06:58. N. Gusev, 21:48. Tkačjov, 27:01. N. Gusev, 28:16. Kiselevič, 48:03. Kučerov

Hosté: 39:34. Rantanen, 41:16. Lehtonen, 45:29. Savinainen

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (I. Sorokin) – Kiselevič, Orlov, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Mironov, Zub – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Kuzněcov – S. Plotnikov, Barabanov, Tkačjov – Naměstnikov.

Hosté: Korpisalo (29. Säteri) – Ohtamaa, Honka, Kukkonen (C), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Jaakola (A), Järvinen – Savinainen, Filppula (A), Rantanen – Aho, Pyörälä, Puljujärvi – Kemppainen, Pihlström, J. Aaltonen – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala – M. Aaltonen.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Iverson (CAN) – Lhotský (CZE), Oliver (USA)

Stadion

LANXESS arena, Kolín nad Rýnem

Návštěva

16 182 diváků

Rusům se podařilo obhájit bronzové medaile, Finsko zdolalo 5:3
Rusům se podařilo obhájit bronzové medaile, Finsko zdolalo 5:3

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud