27. dubna 2018 • 08:30

Sklenička po premiérovém gólu: Jediná věc, která se mi povedla

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal svůj první reprezentační gól. Ale nebyl z toho kdovíjak paf. „Nebudu na zápas vzpomínat v dobrém, ta branka byla asi jediná dobrá věc, která se mi povedla. Jinak to vůbec nebylo dobrý,“ sebekriticky vykládal plzeňský obránce David Sklenička. Švédští hokejisté s pořádným kalibrem z NHL vládnuli, vyhráli 3:1. „Soupeř byl lepší. Rychlejší, silnější,“ říkal reprezentační bek.



Sklenička musel uznat i to, že celkově zadáci nehráli ideálně, z jejich strany nebyla dobrá podpora útočníkům. „Vůbec jsme jim nepomohli. Rozehrávka nám trvala hrozně dlouho,“ přiznal 21letý zadák, který odehrál dvanáctý reprezentační zápas. A vstřelil v něm první gól. Ale nebyl kdovíjak rozjuchaný. Při rozhovoru klopil oči, bylo vidět, že porážka jeho trefu zastínila.

„První dvě třetiny jsme se nedokázali vyrovnat s jejich tempem. Ve třetí části už nejspíš trochu povolili, takže jsme se dostali do nějakých šancí,“ vysvětlil, proč národní tým v závěrečné třetině dokázal snížit.

Právě díky němu. K přesné ráně se dostal po vyhraném souboji za bránou. „Švédové už se nejspíš nekoncentrovali na sto procent, takže to byl důvod, že jsme souboje začali trochu vyhrávat,“ vykládal Sklenička.

Ten si vyčítal i situaci před třetím gólem soupeře, v jehož sestavě se celkem představilo dvanáct hráčů z NHL. „Nedostal jsem puk ven a byl z toho gól. To je to, co musíme zlepšit,“ věděl plzeňský zadák.

Národní tým má v pátek volno, o víkendu hraje s Finy a s Rusy.

Góly

Domácí: 50:51. D. Sklenička

Hosté: 15:19. Nilsson, 33:30. Zibanejad, 35:25. Ekman-Larsson

Sestavy

Domácí: Rittich (Furch) – Jordán, F. Pavlík, Moravčík, D. Sklenička, Hrbas, Pyrochta, Pláněk – Červenka (C), Faksa, Frk – Stránský, R. Hanzl, Nestrašil – D. Kubalík, Horák, Řepík (A) – Chytil, Chlapík, Zadina.

Hosté: A. Nilsson (Hellberg) – E. Gustafsson, J. Klingberg (A), Ekman-Larsson (A), A. Larsson, Wikstrand, Pilut, Brännström – Janmark, Zibanejad, L. Andersson – C. Klingberg, Backlund (C), Nilsson – Pääjärvi, Jo. Larsson, J. de La Rose – Everberg, Zackrisson, Norman – Jonsson Fjällby.

Rozhodčí

Anssi Salonen, Jari-Pekka Pajula (oba FIN) – Daniel Persson, Emil Wernström (oba SWE)

Stadion

Scaniarinken, Södertälje, Švédsko (kapacita: 6 200 diváků)

Mikael Wikstrand v souboji o puk s Martinem Frkem.
Mikael Wikstrand v souboji o puk s Martinem Frkem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud