10. května 2018 • 23:14

Nedvěd s Dudou byli paf z českých posil: Jakými aerolinkami letěli?

Autor: adl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to až neuvěřitelné! Ještě do posledních chvil před zápasem s Ruskem nebylo na MS jasné, zda do něj zasáhnou i David Pastrňák s Davidem Krejčím. Obě hvězdné posily z Bostonu totiž přiletěly do Kodaně teprve ve čtvrtek ráno. Oba pak zářili, dohromady nasbírali sedm kanadských bodů a prakticky sami zařídili výhru 4:3 v prodloužení. „Kdybych byl trenér nebo generální manažer, koupím jim nějakou letenku, ať zase přiletí na další zápas. Evidentně jim to svědčí,“ usmíval se po utkání bývalý útočník Petr Nedvěd, který společně s Radkem Dudou hodnotil zápas v redakci deníku Sport.



S týmem stihli po příletu dopolední rozbruslení a po krátkém spánku vyrazili večer do boje proti do té doby neporaženému Rusku. Výsledek? Při vítězství 4:3 v prodloužení dal David Krejčí jeden gól a na další tři přihrál, David Pastrňák vstřelil dva góly včetně vítězné trefy v prodloužení a přidal jednu asistenci.

„Myslím, že to až takhle od nich nikdo neočekával. Klobouk dolů. Navázali na svoji perfektní sezonu, jakou měli v NHL. Ukázali, že jsou extratřídy,“ hodnotil jejich výkon Nedvěd . „Je to jednoduchý. Teď by si měli sednout do letadla, letět zase do Bostonu, tam se dobře najíst, vyspat a zase přiletět nazpátek,“ vtipkoval Duda .

Už po druhé třetině byl z jejich výkonu unešený. „Perfektní, krásně se na to dívá. Kdo jim objednával letenky? Jaké aerolinky a business třídu zvolil? Odvedli perfektní práci. Jsou čerství a myslím, že touhle společností by jsme asi měli lítat všichni.“

A po zápase komplimenty pokračovaly... Bývalý reprezentant Duda se nad famózní formou obou Davidů doslova rozplýval. „Ten scénář je parádní. Myslím, že to nikdo nečekal. Právě proto mají takoví hráči jezdit na nároďák, když za sebou mají takové sezony. Pokud dostanou komfort, který mají dostat, a čas, tak je to pak paráda,“ prohlásil.

Napínavý duel s Ruskem oba bývalé útočníky celkově nadchnul. „Senzační zápas, zase to bylo o level výš, nahoru dolů. Spíš mi to připomínalo, jako by se hrálo o medaili než zápas v základní části. Byla to pastva pro oči,“ zmínil Nedvěd. „Mistrovství vidím asi po deseti letech celý. Zápasy jsou parádní, jsem spokojenej. Líbí se mi, jakým stylem hrajeme, nikde nebráníme, nejsme zalezlí, snažíme se hrát hokej. Tomuhle jedině fandím,“ doplnil Duda.

Se dvěma body ze zápasu s Ruskem panovala spokojenost. „Pro nás velice cenné body. Takový zápas zase vlije všem krev do žil, teď pro nás bude daleko jednodušší vyhrát další zápasy s papírově lehčími soupeři,“ podotknul Nedvěd. „Trenéři si budou moci najít nějakou optimální sestavu. Jednu lajnu mají perfektní, teď ještě udělat nějakou parádní druhou lajnu, aby byla ofenzivní,“ dodal Duda.

Dalším soupeřem českého týmu bude v pátek Bělorusko. Co od zápasu experti očekávají? „Tři body,“ vypálil hned Nedvěd. „Asi nebudeme hrát jinak. Věřím tomu, že už to bude zápas po 60 minutách za tři body,“ rozšířil svou odpověď. „Myslím si, že to bude jenom o skóre. Pokud kluci pojedou v takovémhle tempu, tak je bude kdokoliv těžko porážet,“ doplnil Duda.

Kde by mohl být strop Čechů na letošním šampionátu? „Ambice budou samozřejmě větší a větší. Ostatní týmy taky budou vědět, budou mít z nás větší respekt. To je jedině dobře,“ řekl Duda, který startoval na mistrovství světa v roce 2003.

Hodnocení po zápase

Nedvěd a Duda o Pastrňákovi s Krejčím: Klobouk dolů! Tohle od nich nikdo nečekal
Video se připravuje ...

Hodnocení po 2. třetině

Nedvěd a Duda o Pastrňákovi: Jakými aerolinkami letěli? Tím bychom měli létat všichni
Video se připravuje ...

Hodnocení po 1. třetině

Petr Nedvěd o výkonu Krejčího proti Rusům: Únavu kompenzuje adrenalinem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:41. Krejčí, 18:39. Jaškin, 24:17. Pastrňák, 63:23. Pastrňák

Hosté: 01:11. Nestěrov, 21:00. Grigorenko, 25:49. Barabanov

Sestavy

Domácí: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Řepík, Nečas, D. Kubalík – Nestrašil, Plekanec (A), Horák – Chytil.

Hosté: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Chafizullin, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Mamin, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Sošnikov.

Rozhodčí

Iverson (CAN), Ohlund (SWE) – Davis (USA), Vanoosten (CAN)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

Návštěva

12 490 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud