Ilona Kolářová
23. února 2013 • 00:05

Vzpomínka maminky Jágra: Mými nůžkami oholili v autobuse Lenera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maminka Jaromíra Jágra kvůli Naganu obletěla zeměkouli, aby sledovala svého slavného syna přímo z hlediště. A patřila k nejvěrnějším fanynkám. Na nejslavnější moment v historii československého hokeje stále ráda vzpomíná.



K Jaromírovi jsme se nedostali. Až v šatně

„Ve finále Japonci fandili nám a ne Rusákům. Pochopitelně jsme na zápasy chodili v dresech. Když se pak slavně odjíždělo po zisku zlatých medailí, i my jsme byli pro japonské fanoušky králové. Ještě předtím jsme směli do kabiny, byli jsme mokří od šampaňského. K Jaromírovi jsme se v Naganu vůbec nedostali, vlastně jsme se ani neviděli. Až v té šatně."

Fotili jsme se, podepisovali, všichni jsme se navzájem objímali, ale Jaromír na nás neměl vůbec čas. Byl v zajetí novinářů, našich i zahraničních. Až potom se s námi obejmul, všechno to z něho spadlo. Ani si nestačil zabalit věci a něco sníst. Ještě že tam měl kluka, který mu s tím pomohl."

V letadle kluci ani nepili, únava padla i na nás

"S paní Strakovou jsme se nehrnuly mezi oficiální hosty, radši jsme do Tokia cestovaly s hráči autobusem. Mými nůžtičkami z manikúry byl ostříhaný (oholený) Lener. Reichel na jeho knír potřeboval něco sehnat, já vyndala manikúru a ty nejdelší vousy s nimi vzal. V tom letadle to pak byla nádhera. Kluci snad ani tolik nepili, jak se psalo, ale jak z nich spadlo napětí a únava, zamávalo to s nimi. Vždyť únava padla i na nás.“

Jaromír Jágr salutuje při příjezdu naganských hrdinů na Staroměstské náměstí
Jaromír Jágr salutuje při příjezdu naganských hrdinů na Staroměstské náměstí

Ukázky citací Anny Jágrové jsou použité z volně prodejného "Sport Speciálu - Osudy zlatých hrdinů", který je stále v prodeji!

Vychází volně prodejný magazín věnovaný zlatému úspěchu českých hokejistů v Naganu před 15 lety.Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud