Martin Tomaides
23. února 2013 • 18:45

Je neskutečný, jak to uteklo, vzpomíná Čaloun na Nagano

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V Naganu sice odehrál jen tři utkání, přesto byl důležitou součástí týmu. A Jan Čaloun, bývalý kanonýr Litvínova nebo Pardubic se ani moc nezměnil. Místo blonďaté kštice má sice vlasy úplně tmavé, ale na tváři mu stále září jeho nenápadný úsměv, který kdysi nasadil na ledě pokaždé, když se mu podařilo překonat některého z gólmanů. A že to bývalo často. Čaloun se při oslavách 15 let od zisku zlatých medailí pro server iSport.cz krátce rozpovídal o vzpomínkách na Turnaj století.



Patnáct let uplynulo od velkého triumfu v Naganu, zdá se vám to tak dlouho?
"My jsme se o tom zrovna před chvílí bavili s klukama, že to je neskutečný jak to uteklo a tím jak to byl hluboký zážitek, tak to v člověku strašně zůstalo. Vážně si to pamatuju skoro živě a přijde mi, jako kdyby to bylo před týdnem."

V Čechách se teď objevil například Richard Šmehlík nebo Robert Lang, jaké to je sejít se s kamarády, které jste dlouho neviděl?
"Je to hodně zajímavý setkání, přesně například s Lanýžem jsem se strašně dlouho neviděl. Pamatuju si na časy, kdy jsme jezdívali spolu do Litvínova autem a já ho nabíral v Teplicích, protože tam Robert bydlel, takže teď jsme se viděli vážně po dlouhé době."

A co ostatní?
"S některýma se vídávám, třeba s Robertem Reichlem, jako trenéři hrajeme proti sobě. S Růčou se potkávám v létě na golfu. Takže s těma klukama se potkávám. Ale třeba s Lanýžem jsem fakt rád, že jsem mohl zase pokecat."

Zleva Vladimír Růžička, Dominik Hašek a Robert Reichel dali Ivanu Hlinkovi na hrob věnec s nápisem Hráči z Nagana
Zleva Vladimír Růžička, Dominik Hašek a Robert Reichel dali Ivanu Hlinkovi na hrob věnec s nápisem Hráči z Nagana

Kdy jste si naposledy prohlédl svou zlatou medaili?
"To bylo včera. Včera to totiž bylo těch dlouhých patnáct let, a tak jsem dětem a mým klukům z druhé třídy, kterou trénuju, vzal medaili ukázat do kabiny. Ti kluci jsou ještě malí, takže samozřejmě neví, co bylo Nagano, je jim teprve sedm let, ale medaili jsem jim chtěl ukázat, aby viděli, že když budou tvrdě pracovat, můžou dosáhnout něčeho velkýho."

Zlatí čeští hrdinové z Nagana po 15 letech opět spolu
Video se připravuje ...

Co byl ten nejsilnější pocit, který si z Japonska pamatujete?
"Asi to, jak to bylo celé obrovsky nečekané. Překvapivě složená nominace, kde bylo plno hráčů z Evropy, od nás nikdo nečekal, že můžeme vyhrát, celé to byl vážně hodně silný zážitek."

Hrdinové z Nagana vyrazili na Olšanské hřbitovy vzdát úctu zemřelému Ivanu Hlinkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud