25. února 2013 • 04:30

Hašek o Naganu: Až později jsme poznali, co pro lidi znamenalo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Význam vítězství v Naganu začal vnímat Dominik Hašek až s odstupem času. Na olympiádě se stal fenomenální brankář hlavní oporou českých hokejistů v cestě za zlatem, ale některé z památných zápasů si pořádně znovu prohlédnul v televizi až po 15 letech. „Vím, že běžely, tak jsem si našel čas a podíval jsem se na semifinále s Kanadou i část finále,“ řekl Hašek na sobotních oslavách výročí hokejového triumfu.



V roce 1998 si před triumfálním návratem do Prahy hráči možná ani nepředstavovali, jaký vliv mělo jejich vítězství na celou zemi. Na zaplněných náměstích vládla obrovská euforie.

Hašek o Naganu: Až později jsme poznali, co pro lidi znamenalo
Video se připravuje ...

„Věděli jsme, že se tady děje něco velkého. Už tehdy fungovaly mobilní telefony, ale uvědomili jsme si to až potom, co jsme prožili 24 hodin po příletu. A i v dalších měsících jsme poznali, co Nagano pro lidi opravdu znamenalo.“

Moment, kdy Hašek na konci finálového utkání vyhodil radostí hokejkou do vzduchu a zasáhl do obličeje spoluhráče Richarda Šmehlíka, znají dobře všichni fanoušci. Takové zranění ani bolet nemohlo.

„Ta jizva se mu zahojila ještě během sezony, nakonec tam neměl ani stehy, jen takové mašličky. Ještě jsme si neměli čas o tom popovídat,“ prozradil osmačtyřicetiletý olympijský šampion a vítěz dvou Stanley Cupů.

Hašek věří, že tradice setkání nejlepších hokejistů pod pěti kruhy, která začala právě v Naganu, bude pokračovat dál. Příští rok v Soči tomu tak být nemusí. „Byla by škoda, kdyby to NHL do budoucna nepovolila.“

Bývalí spoluhráči z Buffala Richard Šmehlík a Dominik Hašek. Společně s nimi také Jiří Šlégr.
Bývalí spoluhráči z Buffala Richard Šmehlík a Dominik Hašek. Společně s nimi také Jiří Šlégr.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud