18. listopadu 2014 • 14:19

Chystá se Světový pohár. Ale NHL už asi nepustí hráče na olympiádu

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový pohár se vrací! Turnaj, který se naposledy odehrál v roce 2004 a který vyhrála Kanada, by se na hokejové kalendáře měl podle kanadských médií vrátit v roce 2016. Dobrá zpráva? Částečně. Bitvy elitních reprezentačních výběrů pod záštitou obnoveného turnaje by pravděpodobně znamenaly to, že NHL už by nechtěla pustit hokejisty na ZOH v roce 2018, které se budou konat v Pchjongčchangu.



Když se v květnu krátce mihl v Praze šéf hráčské asociace NHLPA Donald Fehr, exkluzivně pro deník Sport potvrdil, že Světový pohár je aktuální téma. "Doufám, že se uskuteční. Ale nic ještě není hotové," řekl tehdy zkušený americký právník.

Kanadský server Sportsnet.ca už podal první informace o možném vzezření celého turnaje. Účastnit by se měla silná šestka (Kanada, USA, Švédsko, Finsko, Rusko a Česká republika) a k tomu dva speciální výběry. Jedním z nich by mohl být All Star team složený z hokejistů dalších zemí, jejichž mužstva se na turnaj nedostaly (Slovensko, Švýcarsko, Lotyšsko atd.).

Ale co bude dál s účastí hráčů na ZOH? Není žádným tajemstvím, že majitelům zámořských klubů se nelíbí, že musí vždy na několik týdnů přerušit soutěž a pustit své největší hvězdy do reprezentačních barev. NY Islanders by mohli vyprávět. V Soči se jim do konce sezony zranil klíčový útočník John Tavares a bez něj se oslabený tým už o play off vůbec nedokázal ucházet.

O budoucnosti Her už má jasno torontský žurnalista Greg Brady. "Profesionálové z NHL už se na OH nebudou objevovat. Vsadím se, že to brzy oznámí i vedení soutěže," napsal na Twitteru svým 21 tisícům followerům. Zdroj? Prý slušně postavený člověk ve vedení NHL...

"Je to složitá otázka. Když se na to díváte jako sportovní fanoušek, je doopravdy skvělé vidět na olympiádě ty nejlepší hokejisty z nejlepších. Problém je v tom, že v období, kdy soutěž nabírá na intenzitě, ji přerušíme a zmizíme na více než dva týdny. Navíc v období, kdy už tu není (americký) fotbal s baseballem a jsme tu jen my a basketbal," uvedl šéf NHL Gary Bettman.

"Zatím jsem si na to neudělal svůj názor. A neudělali jsme ani žádné rozhodnutí. Do jisté míry to závisí i na tom, jak k tomu přistoupí Mezinárodní olympijský výbor, Mezinárodní hokejová federace IIHF i organizační výbor," dodal Bettman.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud