Adam Sušovský
2. prosince 2015 • 13:50

Drahý Světový pohár? Na Čechy už za tisícovku, ale ceny porostou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnaj velikánů, jen pro ty nejlepší z nejlepších. Takhle se mluví o Světovém poháru v Torontu, kolébce hokeje. Do startu velkolepé show, při které se Češi v základní skupině postaví Kanadě, USA a Výběru Evropy, zbývá jen deset měsíců. V plném proudu už běží také prodej vstupenek. Ty navíc nejsou drahé, jen je nesmíte nakupovat oficiální cestou. Pokud se odhodláte na dalekou štreku přes oceán, na zápas Čechů můžete na trhu vyhandlovat lístek klidně i za tisícovku.



Bude to hokejová akce roku 2016. Světový pohár v Torontu poutá velkou pozornost, vždyť možná v budoucnu nahradí i olympijský turnaj. Hokejem poblázněná Kanada se už teď nemůže dočkat, všechny zápasy v září příštího roku mají být beznadějně vyprodány. Oficiální prodej vstupenek začal. Trošku komplikovaně. NHL a NHLPA, které turnaj pořádají, uvolnily pouze balíčky lístků na všech sedmnáct zápasů turnaje dohromady.

Vstupenky na jednotlivé zápasyFoto kolaž iSport.cz

Cenová relace? 40 tisíc korun za sedadlo pod stropem haly, až 180 tisíc za nejlepší místo hned za střídačkami. Nenechte se však zmást. Šanci mají i ti, kteří chtějí vidět třeba jen jeden konkrétní zápas. Deník Sport zmapoval způsoby, jak se na jednotlivé zápasy do Toronta nejlépe dostat.

Vstupenky na vividseats.comFoto kolaž iSport.cz
Možnost zakoupit lístek na jednotlivý duel dávají internetové burzy. Na nich se majitelé balíčků snaží už nyní v houfech zbavit vstupenek na duely, o které nemají zájem. První monitoring trhu vyznívá nejen pro Čechy pozitivně. Vstupenek je několik stovek a k dispozici jsou i super místa na domácí Kanadu. Navíc lístky nejsou drahé.

Například na zápas české reprezentace v základní skupině proti Výběru Evropy se dá hravě dostat i za tisícovku, což jsou ceny srovnatelné s těmi, jaké platily na MS v Praze. Pokud chcete vidět utkání Kanada– Česko, do hlediště se v tuto chvíli dostanete za přibližně trojnásobek. Ale pozor. Ceny nejspíš s blížícím se startem turnaje a zvyšujícím se zájmem porostou.

Tou nejúspornější variantou, jak se do Kanady v tuto chvíli dostat, je cesta na vlastní pěst. Zařídit letenku, zabukovat hotel, sehnat vstupenky. Ty se dají už nyní za slušné ceny pořídit i na internetové dražbě eBay. Ještě lepší a výhodnější se však jeví nakupovat na serveru Vividseats.com, který se burzou vstupenek na sportovní a kulturní akce zabývá. K dispozici tam jsou lístky na všechny zápasy turnaje včetně finále, vybrat si navíc můžete přímo konkrétní sektor i s ukázkou výhledu na hrací plochu.

Tou dražší, na druhou stranu výrazně pohodlnější variantou, je využití služeb cestovních kanceláří, které budou do Toronta lákat a zajistí vám i vstupenku. Cestovní kancelář SLAN Tour už dokonce výlety na World Cup prodávat začala a jak její majitel Ladislav Peška tvrdí, Češi o turnaj zájem mají. A rozhodně se nedá říct, že by byl malý.

„Začali jsme zájezdy prodávat teprve před čtrnácti dny, a už jsme jich prodali zhruba deset až patnáct,“ řekl Sportu Peška. Týden v Torontu s jeho kanceláří vyjde podle internetových stránek společnosti na necelých 40 tisíc korun. V ceně jsou ale pouze letenky a ubytování v tříhvězdičkovém hotelu. Za výlety k Niagárským vodopádům či přímo za vstupenky na zápas si musí zákazník připlatit. Například za duel Česko-Výběr Evropy si do druhého patra haly připlatíte zhruba 5290 korun, což je do stejného sektoru oproti burze zhruba trojnásobek.

Ceny balíčků vstupenekFoto kolaž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud