2. března 2016 • 18:35

Proč Kempný? Beci v NHL nehrají, vysvětluje Jandač nominaci na SP

Autor: iSport.cz, mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekali jste překvapení? Dočkali jste se! Předběžná nominace na zářijový Světový pohár v Torontu sice dopadla podle očekávání, přesto dvě jména zaujala. Český obránce Avangardu Omsk Michal Kempný a navrátilec po zranění, brankář Winnipegu Ondřej Pavelec. Zvláště prvně jmenovaný řadu hokejových fanoušků určitě překvapil.



Nikoliv však redaktory Sportu, kteří předběžně tipovali nominaci pětadvacetiletého zadáka. „Volili jsme Michala, protože českým nejvytíženějším bekem, co hraje na levou stranu. Těch máme minimum. V NHL máme vlastně jen Michala Jordána, ale ten nehraje tolik minut. Michal Kempný je prověřený národním týmem. Myslíme si, že tuhle roli zvládne,“ vysvětlil Kempného nominaci hlavní trenér reprezentace na turnaji Josef Jandač .

Ten celkově na tiskové konferenci připustil známý fakt, že mezi českými obránci v současnosti je výběr velice úzký. „V útoku máme daleko větší výběr než v obraně. Šmíd v současnosti téměř nehraje, Kindl také ne. Uvidíme, jak to s ním bude vypadat po přestupu na Floridu. Michal je inteligentní kluk a takhle akce jej může posunout i do NHL,“ chválil Jandač bývalého beka Slavia a Komety Brno.

Druhým zajímavým faktem je nominace všech tří brankářů. Skvěle chytajícího Petra Mrázka a Michala Neuvirtha asi čekala většina. Předběžná nominace Ondřeje Pavelce  trochu překvapila.

Na Světový pohár pojede i Kempný, Jágr zatím chybí
Video se připravuje ...

„Dlouho jsme se rozhodovali, jestli napíšeme dva brankáře a čtrnáct hráčů do pole nebo tři gólmany. Nakonec jsme si chtěli nechat větší manévrovací prostor mezi útočníky a obránci. Všichni tři brankáři mají vysokou kvalitu. Dlouholeté zkušenosti z NHL. To je na turnaji hraném v Kanadě pro nás hodně důležité,“ vysvětlil současný trenér pražské Sparty.

Do nominace se vešel také další hráč z Evropy Vladimír Sobotka , který by měl patřit k silné čtyřce centrů národního týmu. „Vláďa dlouho hrál v NHL, má velkou sílu, pravidelně reprezentuje a je dobrý na oslabení. Takového hráče na turnaji budeme potřebovat,“ dodal Jandač. 

Sestava Čechů na Světový pohár

BRANKÁŘI

Petr Mrázek 24 let Detroit (NHL)

Michal Neuvirth 27 let Philadelphia (NHL)

Ondřej Pavelec 28 let Winnipeg (NHL)

OBRÁNCI

Michal Kempný 25 let Omsk (KHL)

Roman Polák 29 let San Jose (NHL)

Radko Gudas 25 let Philadelphia (NHL)

Andrej Šustr 25 let Tampa Bay (NHL)

ÚTOČNÍCI

Jakub Voráček 26 let Philadelphia (NHL)

David Krejčí 29 let Boston (NHL)

David Pastrňák 19 let Boston (NHL)

Tomáš Plekanec 33 let Montreal (NHL)

Ondřej Palát 24 let Tampa Bay (NHL)

Michael Frolík 28 let Calgary (NHL)

Martin Hanzal 29 let Arizona (NHL)

Vladimír Sobotka 28 let Omsk (KHL)

Tomáš Hertl 22 let San Jose (NHL)

Manažer české hokejové reprezentace Martin Ručinský v obležení novinářů
Manažer české hokejové reprezentace Martin Ručinský v obležení novinářů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud