3. března 2016 • 10:13

Dresy Čechů pro Světový pohár bez orlic. Co vymysleli pro ostatní?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

GALERIE + ANKETA | První část nominace pro Světový pohár v Torontu už čeští fanoušci znají. Ve středu večer se navíc veřejnosti představily i oficiální dresy, ve kterých Voráček a spol. v Kanadě nastoupí. Zatímco dosud byli fanoušci zvyklí, že hokejisté nastupovali s tzv. Velkým státním znakem na prsou, letos tomu však bude jinak. Na dresu je zobrazen pouze malý státní znak a chybí moravská a slezská orlice. Podívejte se v galerii na české dresy pro Světový pohár.



Společně s těmi českými byly odhaleny dresy i pro ruský, finský, švédský, kanadský, americký a evropský výběr. Nechybí ani pro Severoamerický tým do 23 let.

"Bylo pro nás velice důležité, abychom na dresech zkombinovali kreativitu, moderní prvky a bohatou historii každé země. Na jejich výrobě se spolupodílela firma Adidas, NHL a hráčská asociace hráčů zámořské soutěže," okomentoval vznik dresů ředitel marketingu NHL Brian Jennings. 

Nejvíc se čekalo, jak bude vypadat dres Evropského výběru, v němž nastoupí hráči Slovenska, Dánska, Rakouska, Německa, Slovinska, Norska a Švýcarska.

"Nad výrobou toho dresu probíhala nejdelší diskuze. Snažili jsme se vzít kousek z každého znaku země, kterou dres bude reprezentovat. Hráči navíc na svém rameni budou mít malou vlaječku té země, z které pochází," vysvětlil řešení tmavěmodrého dresu ředitel Keith Leach, jenž se podílel na konečném návrhu všech dresu. 

Podívejte se na ně v galerii a hlasujte v ANKETĚ, který dres se vám líbí nejvíc.

Český dres zezadu
Český dres zezadu

Jandač nominoval. Na Světový pohár pojede i Kempný, Jágr zatím chybí
Video se připravuje ...

VŠE O SVĚTOVÉM POHÁRU V LEDNÍM HOKEJI

>>>


Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud