27. května 2016 • 10:50

Jandač doplnil tým pro Světový pohár. Jede Hemský i Jaškin, Hudler chybí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač a generální manažer Martin Ručinský dnes oznámili zbytek týmu pro zářijový Světový pohár v Torontu. Šestnáct už dříve vybraných hráčů doplnila sedmička ve složení Zbyněk Michálek, Michal Jordán, Jakub Nakládal, Aleš Hemský, Radek Faksa, Dmitrij Jaškin a Milan Michálek.



Podle očekávání ve výběru chybí hvězdný útočník Jaromír Jágr, který v minulých dnech potvrdil, že jeho rozhodnutí ukončit reprezentační kariéru po loňském mistrovství světa v Praze platí.

Jandač, který převzal reprezentaci po MS místo Vladimíra Vůjtka, se svými asistenty z předních českých hokejistů nepovolal například Jiřího Hudlera nebo nejlepšího hráče uplynulé extraligové sezony Romana Červenku. V obraně chybí například Marek Židlický.

"Bavil jsem se s ním, ale řekl mi, že sám neví, co se bude dít a jestli bude dál hrát hokej," řekl generální manažer Martin Ručinský na adresu nejkreativnějšího českého beka posledních let. Jeho pozici v přesilovkovém útoku by podle Ručinského mohli zaujmout útočníci David Krejčí nebo Jakub Voráček.

Podle Jandače byla otázka, zda zařadit do týmu Hudlera největším oříškem. "Je to výborný hráč, má svoje kvality. Všichni jsme zvažovali pro a proti a nakonec vzniklo rozhodnutí Jirku nebrat, protože se nám nevešel do prvních dvou pětek," uvedl kouč.

V konečné třiadvacetičlenné nominaci, která se může změnit jen v případě zranění či nemoci, jsou tři nováčci. Vedle nově nominovaného Jaškina dres seniorského národního týmu ještě neoblékli brankář Michal Neuvirth a obránce Andrej Šustr. Na nedávném světovém šampionátu si premiéru odbyli útočníci David Pastrňák a Faksa, který se k mužstvu připojil až v průběhu turnaje.

Jandač: Dali jsme přednost hráčům z NHL
Video se připravuje ...

Nejistá je situace u již v březnu nominovaných útočníků Davida Krejčího a Vladimíra Sobotky. Krejčí se před měsícem podrobil operaci levé kyčle a Sobotka musel řešit operací problémy se zády. "Myslíme si, že by oba měli Světový pohár stihnout," řekl Jandač.

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října a Češi se v základní skupině A utkají s Kanadou, Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými. Před turnajem se střetnou 8. a 10. září s Ruskem v Moskvě a v Praze a generálkou bude ve středu 14. září duel v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky. Poprvé se mužstvo sejde 4. září v Praze.

Nominace Česka na Světový pohár:

Brankáři: Petr Mrázek (Detroit Red Wings/NHL), Michal Neuvirth (Philadelphia Flyers/NHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets/NHL)

Obránci: Radko Gudas (Philadelphia Flyers/NHL), Michal Kempný (Avangard Omsk/KHL), Roman Polák (San Jose Sharks/NHL), Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning/NHL), Zbyněk Michálek (Arizona Coyotes/NHL), Jakub Nakládal (Calgary Flames/NHL), Michal Jordán (Carolina Hurricanes/NHL)

Útočníci: David Krejčí, David Pastrňák (oba Boston Bruins/NHL), Michael Frolík (Calgary Flames/NHL), Martin Hanzal (Arizona Coyotes/NHL), Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL), Aleš Hemský, Radek Faksa (oba Dallas Stars/NHL), Dmitrij Jaškin (St.Louis Blues/NHL), Milan Michálek (Toronto Maple Leafs/NHL).

*tučně vytištění hráči byli nominováni dnes

Nominace všech týmů na Světový pohár sledujte ONLINE ZDE>>>

Ručinský: Nejsme v silné čtyřce, ale hokej se hraje na ledě, ne na papíře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud