28. května 2016 • 04:40

Hudler není v nominaci na SP. Nebudu se vnucovat, reagoval

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel o Vancouver 2010, velké emoce vzbudila jeho absence v nominaci pro olympiádu v Soči 2014. Jiřího Hudlera nenajdete ani v sestavě pro Světový pohár, jejíž finální podoba v pátek před polednem spatřila světlo světa. „Když jsem se to dozvěděl, tak mě to vlastně moc nepřekvapilo, předtím jsem však očekával, že v nominaci budu,“ líčil svoje dojmy pro iSport.cz.



Šampion Stanley Cupu z roku 2008 včera dopoledne sledoval průběh tiskové konference, kde kouč reprezentace Josef Jandač odtajňoval zbylé tři beky a čtyři útočníky pro podzimní World Cup v Torontu. A svoje jméno neuslyšel, nenašel. „Jsem překvapený tak napůl,“ reagoval Jiří Hudler .

Na otázku, jaké pocity se v něm mísí, zda ho to štve, mrzí nebo deptá, Hudler odpověděl: „Nedeptá. Co nadělám, když se tam těm deseti lidem, co o mě hlasovali, nevejdu. Nebudu se nikam vnucovat. Nikdy jsem to nedělal ani nebudu. Buďto vás trenéři chtějí, nebo ne,“ pronesl.

Od lidí zodpovědných za sestavu pro Toronto zaznělo, že se jim Jiří Hudler nevešel do prvních dvou formací. A tím pádem nemělo význam jej zapisovat. „To je jenom…“ nedořekl. „Já bych to nechtěl komentovat. Třetí pětku jsem hrál v Detroitu, chvíli v Calgary. Jestliže to trenéři takhle cítí, O. K. Nechci se v tom šťourat. Nominace je udělaná, je zbytečné se k tomu vracet. Nemá to význam.“

Trenér Jandač: V nominaci jsme dali přednost hráčům z NHL
Video se připravuje ...

Jestli Hudlera něco trápí, a silně, pak je to obrázek, jaký je opakujícími se opomenutími podstrčený veřejnosti. „Jde o třetího trenéra v řadě, který mě nenominoval na velkou akci. Což v očích veřejnosti bohužel musí znamenat, že jsem zřejmě nějaký rozvraceč kabiny. Přitom je to úplně naopak,“ tvrdí.

Za pravdu se mu musí dát, že zejména v Calgary se stal opatrovatelem nadějí Flames, jejich příkladným mentorem a vedle toho lídrem podceňovaného týmu, který se loni senzačně procpal do druhého kola Stanley Cupu.

„Vždycky dávám kabinu dohromady, kdekoli jsem byl klukům nápomocen. Sám sebe považuju za výborného parťáka, nikdy kolem mě nebylo dusno, spíš sranda. Kdyby se trenéři zeptali mých bývalých spoluhráčů, dozvěděli by se, jaký jsem,“ prohlásil 32letý útočník, jenž loni slavil přítomnost v první desítce produktivity NHL a na slavnostním zakončení sezony převzal Lady Byng Trophy, udělovanou hokejovým gentlemanům.

ROZHOVOR S JIŘÍM HUDLEREM ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Ručinský: Nejsme v silné čtyřce, ale hokej se nehraje na papíře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud