Zdeněk Janda
3. září 2016 • 17:10

Červenka: Když už volba padla na mě, udělám maximum, abych pomohl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volba padla na něj. „Moc si toho vážím, že budu moct reprezentovat,“ reaguje útočník Roman Červenka na dodatečnou pozvánku na Světový pohár. Akorát ho mrzí, že je to na úkor Davida Krejčího… „Je mi ho líto. Ale když už padla volba na mě, udělám maximum, abych týmu pomohl,“ vykládal do telefonu mistr světa z Německa z roku 2010. Zítra ho ve Znojmě čeká s Fribourgem zápas v rámci Ligy mistrů, k reprezentaci se ale připojí až příští týden.



„Kvůli tomu, abych se do Toronta dostal, bych určitě nikomu nepřál, aby byl zraněný nebo nemohl jet. To v žádném případě. Ale když už to takhle dopadlo, jsem rád, že trenéři ukázali na mě. Vážím si toho,“ tvrdí Červenka pro iSport.cz.

Zrovna byl s týmem Fribourgu na cestě na letiště. Odtud se letecky přepravili do Vídně a potom autobusem do Znojma. Zítra tam klíčového útočníka švýcarského týmu čeká utkání v rámci Ligy mistrů.

Potom se ale do Švýcarska vrátí. Tým ho totiž pro potřeby reprezentace uvolní až příští neděli, po dvou úvodních zápasech tamní ligy.

„Nedá se nic dělat. I tak můžu být rád, že mě vůbec pustili. Moc se jim v klubu nechtělo,“ připustil účastník dvou olympijských turnajů a šesti světových šampionátů. Takže do té doby, než se připojí k reprezentaci, ho ještě čekají čtyři zápasy. "Možná může být trochu výhoda, že budu rozehraný. Uvidíme," dodal útočník, jenž je připravený na Světovém poháru přijmout jakoukoliv roli.

Kompletní rozhovor s Romanem Červenkou čtěte v zítřejším vydání Nedělního Sportu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud