Jan Barák
5. září 2016 • 04:30

Čechům bude na SP chybět 81 gólů. Čtyři NEJ střelci z NHL nedorazí

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
  • Národní tým se bude muset na Světovém poháru obejít bez čtyř nejlepších českých střelců poslední sezony NHLNárodní tým se bude muset na Světovém poháru obejít bez čtyř nejlepších českých střelců poslední sezony NHLFOTO: Koláž iSport.cz

    V polovině srpna server nhl.com strhal v prognózách před Světovým pohárem český útok a označil jej za nejhorší, který se od 17. září v Torontu představí. Hokejoví fanoušci v Česku zatínali vzteky pěsti, skřípali zuby. "Počkejte, Hertl a Krejčí vám ještě ukážou," utěšovali se. Zbytečně, ani jeden na led Air Canada Center nevyjede, chmurný prodloužený víkend přinesl definitivní rozhodnutí, zdravotní stav obou forvardů - nezpůsobilý! Přidáme-li ke Krejčímu a Hertlovi ještě Jaromíra Jágra a Jiřího Hudlera, bude hrát výběr Josefa Jandače na World Cupu bez čtyř nejlepších českých střelců poslední sezony NHL a chybět mu bude 81 gólů, které v součtu čtyři elitní útočníci nastříleli. Tuhle ďuznu bude těžké zalátat, podívejte se dál v článku na důvody absence "svaté čtveřice".

  • David Krejčí (Boston Bruins)

    sezona 2015/16, 72 zápasů - 17 branek

    Třicetiletý centr Bostonu se nestihl dát stoprocentně dohromady po dubnové operaci levé kyčle a v pátek pořádně zarmoutil kouče Josefa Jandače. „Je to citelná ztráta, David měl být mozkem naší hry, především v přesilových hrách to bude problém. Ale musíme to brát jako realitu,“ reagoval Jandač na chmurnou bostonskou depeši a uchýlil se k záložnímu plánu. Na World Cup dodatečně nominoval útočníka švýcarského Fribourgu Romana Červenku.

    David Krejčí měl být v Torontu českým ofenzivním esem a mozkem při přesilových hrách David Krejčí měl být v Torontu českým ofenzivním esem a mozkem při přesilových hráchFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Tomáš Hertl (San Jose Sharks)

    sezona 2015/16, 81 zápasů - 21 branek

    Hořká bomba, sobotní rána do vazu. Že národní dres přes hlavu nepřetáhne ani Hertl se nečekalo. U 22letého centra vystavil stopku klub, rodák z Prahy si ve finále Stanley Cupu proti Pittsburghu poranil koleno a navzdory léčbě u fyzioterapeuta Pavla Koláře se nestihl dát zdravotně do kupy. "Také citelná ztráta, s Tomášem jsem počítal do prvních dvou formací," smutně glosoval Jandač a donominoval Michala Birnera z Čeljabinsku, ačkoliv původně plánoval jiné jméno - Jiřího Hudlera.

    Tomáš Hertl stále nedoléčil zranění z finále Stanley Cupu Tomáš Hertl stále nedoléčil zranění z finále Stanley CupuFoto Michal Beránek (Sport)

  • Jiří Hudler (Dallas Stars)

    sezona 2015/16, 72 zápasů - 16 gólů

    Nedostalo se na něj při první nominaci na Světový pohár, ani v té druhé dodatečné. A když se v sobotu volil náhradník za Davida Krejčího, opět jeho jméno nebylo taženo. A tak si Jiří Hudler šprajcnul a poté, co vypadl ze sestavy i Tomáš Hertl, odmítl centra San Jose nahradit, což vzkázal po svém agentovi. „Je to jeho právo, v prvních dvou volbách jsme ho nevzali a on se teď bude připravovat na nové angažmá v Dallasu. Já to respektuju a chápu,“ řekl na Hudlerovo odmítnutí Jandač. „Je možný, že to Jirku to štvalo. Rozhodovali jsme se tak, jak jsme se rozhodovali a prostor v prvních dvou pětkách jsme pro něj měli až teď a proto jsme ho oslovili, ale už byl asi nastavenej jinak," dodal hlavní kouč národního týmu.

    Jiří Hudler nahradit Tomáše Hertla odmítnul Jiří Hudler nahradit Tomáše Hertla odmítnulFoto Michal Beránek (Sport)

  • Jaromír Jágr (Florida Panthers)


    sezona 2015/16, 79 zápasů - 27 gólů

    V záplavě omluvenek se generální manažer národního týmu Martin Ručinský ještě jednou obrátil i na Jaromíra Jágra, který po loňském světovém šampionátu dal reprezentaci sbohem a několikrát zopakoval, že jeho rozhodnutí platí i nadále. Neúspěšně! „S Jardou jsem mluvil, chtěli jsme vědět, jestli by jeho start na Světovém poháru připadal v úvahu. Ale situace kolem něj je pořád stejná, má pořád ten samý názor," prohlásil Ručinský.

    „Je velice těžké se rok co rok po pauze vracet a já vím, jak se cítím. Vím, že i kdybych se rozhodl na Světovém poháru hrát, tak bych nepomohl. Vím to, jsem soudný. Vím, kdy hraju dobře, kdy ne,“ nechal se na sportovním festivalu Sporťáček v Ostravě slyšet 44letý pravý křídelník a nejlepší český střelec poslední sezony NHL.

    Jaromír Jágr na svém slovu, že jeho reprezentační kariéra je u konce, nic měnit nechce Jaromír Jágr na svém slovu, že jeho reprezentační kariéra je u konce, nic měnit nechceFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud