Tomáš Vrábel
5. září 2016 • 19:49

Český trénink na Světový pohár: Zákaz natáčení videa a zní i angličtina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace v pondělí absolvovala první trénink před Světovým pohárem. Začala drilovat taktické varianty a ladit formu na velkolepý turnaj v Torontu. „S prvním tréninkem jsem velice spokojený,“ pochvaloval si Jakub Voráček. Během něj trenéři udíleli pokyny i v angličtině, reportéři pak měli zákaz pořizovat audiovizuální materiály. Únik informací do světa je nežádoucí!



O2 arena se zahalila do barev Světového poháru. Ještě v pondělí v ní byly malé pozůstatky sparťanského brandingu, ale ty jistě zmizí, v sobotu bude hostit přípravné utkání s Ruskem. Start prvního tréninku se o pár minut oddálil, než ledaři vyžehlili led, nedělní koncert Red Hot Chilli Peppers dal aréně zřejmě zabrat…

Ale zpátky k hokeji. Ještě před tréninkem tým stihnul taktickou poradu, první na ledě pak byli brankáři, kteří už měli karty v rukách. Pavelec jako trojka a Mrázka s Neuvirthem čeká boj o pozici jedničky.

Trénink mohl začít. Krátce po jeho startu tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund společně s asistentem generálního manažera Milanem Hniličkou ukončili kameramanům možnost pořizovat jakékoli záběry. Videa z nácviků herních situací by soupeři jistě uvítali.

Začalo se drilem obrany a založením útoku. Jednou z variant je tak trochu překvapivá podpora beka při rychlém brejku.

Sobotka lituje absence Krejčího, těšil se, že si s ním zahraje v jednom týmu
Video se připravuje ...

„A teď budeme hrát ‚D-D‘,“ zahájil jeden z nácviků asistent Václav Prospal. Realizační tým totiž chce využívat i slangovou hokejovou angličtinu, na kterou jsou hráči ze zámoří zvyklí.

„Musím říct, že některé situace jsou jednodušší v angličtině. Jsou to krátké výrazy, ale v češtině bychom museli použít třeba tři čtyři slova. Hráči z NHL jsou na ně navíc zvyklí, je strašně důležité mluvit jedním jazykem týmu,“ vysvětlil již před časem hlavní kouč Josef Jandač.

Velkým prostorem se trenéři také věnovali hře v obranné třetině. „Vytvářejte přečíslení!“ nabádal asistent Jaroslav Špaček. Hlavních úkolem defenzivy tak je agresivní přístup s vidinou bleskového získání kotouče. V závěru tréninkové jednotky pak hráči pilovali přesilové hry.

Po dvou hodinách hráči zamířili do šatny. Následovala další porada. Trenéři hráčům během teoretických mítinků vysvětlují herní systém, pomáhají si i klipy z NHL. Inspirací je hlavně Pittsburgh, Tampa Bay či další celky.

„Hodně mluvíme o tom, co chceme hrát, trenéři malují na tabuli a nejvíc fungují klipy. Tato příprava je klíčová, bude to jedna z nejdůležitějších věcí na turnaji. K tomu musí být tvrdá práce, bruslení, ale bez systému to nejde,“ přiblížil kapitán Tomáš Plekanec.

Dodatečně nominovaný Michal Birner přiblížil herní systém tomu, co reprezentace hrála na uplynulém MS či extraligovému Liberci, s nímž slavil titul. „S Bílými Tygry jsme hráli podobným stylem, který se hraje v Americe, hodně jsme bruslili a byli přímočaří. Celá sezona v národním týmu byla taky hodně podobná. Když jdete do zápasu jako outsider, vaše smrt je, když někam zalezete,“ popsal.

Teď už jen teorii přenést na led.

Jandač počítá v bráně s Mrázkem a Neuvirthem
Video se připravuje ...

Náhradník Birner: V týmu přijmu jakoukoliv roli
Video se připravuje ...

Voráček o Světovém poháru: Jedeme to tam vyhrát
Video se připravuje ...

Šustr: Pozice outsidera? Každý má svou hrdost, pojedeme to tam odehrát kvalitně
Video se připravuje ...

Ručinský: Hudlera jsme zkoušeli oslovit, agent nám řekl, že Jirka jet nechce
Video se připravuje ...

Hemský o pozici outsidera: V zámoří nás tak vidí, ale když budeme plnit pokyny, můžeme udělat výsledek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud