6. září 2016 • 09:48

Tým Evropy řeší před SP problém: Trénuje ve 12 lidech a ztratil jedničku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Frederik Andersen se nepředstaví na Světovém poháru v dresu Výběru Evropy. Šestadvacetiletá letní posila Toronta utrpěla v pátečním utkání Dánska se Slovinskem v olympijské kvalifikaci v Minsku blíže neurčené zraněné v horní části těla a bude tři až čtyři týdny mimo hru. Nahradit by jej mohl podle zámořských médií Němec Philipp Grubauer z Washingtonu.



Tým Evropy začal v pondělí stejně jako další účastníci turnaje přípravu, ale kouč Ralph Krueger měl právě kvůli reprezentačním povinnostem řady členů kádru v boji o účast na hrách v Pchjongčchangu 2018 k dispozici zatím jen deset hráčů v poli a dva brankáře.

Přivítal jen slovenského brankáře Jaroslava Haláka a jeho krajany v obraně Zdena Cháru, Andreje Sekeru a útočníky Mariána Gáboríka, Mariána Hossu a Tomáše Tatara, švýcarské beky Romana Josiho, Marka Streita, Lucu Sbisu a forvarda Nina Niederreitera, německého gólmana Thomase Greisse a rakouského útočníka Thomase Vaneka.

"Například před olympiádou v Soči jsme před turnajem neměli žádné přípravné zápasy. Když jsem trénoval třináct let Švýcarsko, třeba Mark Streit se po dlouhé sezoně v NHL objevil tři dny před turnajem," řekl serveru nhl.com trenér Krueger.

Andersen se zranil po kolizi se spoluhráčem, po které upadl na rameno. Na kontě má v NHL 125 zápasů v základní části a dalších 28 v play off za Anaheim, odkud jej v červenci získalo Toronto a uzavřelo s ním pětiletý kontrakt na 25 milionů dolarů.

Světový pohár se hraje od 17. září do 1. října. Výběr Evropy se představí v základní skupině A, kde se utká se Spojenými státy americkými, Českem a Kanadou. V přípravě sehraje 9. a 11. září duely s Týmem Severní Ameriky v Québecu a v Montrealu a v generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září od 1:00 SELČ ve Washingtonu proti Švédsku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud