8. září 2016 • 13:00

Žádná hymna. Hokejisté Evropy ji před zápasem nechtějí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním úkolem trenéra Ralpha Kruegera na Světovém poháru bylo vytvořit v šatně partu. Kouč Týmu Evropy se dostal do nové role, od nikoho nemohl okoukat, jak se vlastně pracuje s "národním týmem" složeným z více národností. Daří se mu to ale slušně, mužstvo individualit z různých koutů Evropy už dokáže jednat jako jeden muž. S vedením NHL se dohodlo na tom, že hraní instrumentální melodie, která měla zní před zápasem jako hymna, neproběhne.



Hymna před zápasem k americkým profesionálním soutěžím nedomyslitelně patří a podporuje tradiční zámořský patriotismus. Světový pohár je pod záštitou NHL a je tedy jasné, že každá bitva začne právě tímto ceremoniálem. Jenže co s týmem Evropy?

Nabízela se například Óda na radost od Ludwiga van Beethovena, která je hymnou Evropské unie. Volba ale údajně padla na blíže nespecifikovanou  melodii beze slov. Jenže dříve, než si ji veřejnost mohla poslechnout, sami hráči tuto možnost odmítli.

Podle NHL.com si hokejisté váží možnosti nastupovat na prestižním turnaji v barvách speciálně sestaveného týmu, zároveň ale respektují svou rodnou zemi a její hymnu. "S tímto ohledem k hymnám svých zemí uvedli, že jakákoli hudební znělka před zápasy by byla umělá a zbytečná," stálo v tiskové zprávě.

Tým Evropy se skládá z osmi různých národností, tvoří ho Slováci, Němci, Švýcaři, Dánové a jeden Francouz, Slovinec, Rakušan a Nor.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud