11. září 2016 • 10:02

Michálek se po rvačce zlobil na Rusy. Musíme mít k sobě respekt, říká

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povýšil a byl pořádně vidět. Milan Michálek naskočil ve včerejším utkání proti Rusku v prvním útoku místo Michala Birnera a formaci oživil rychlostí i důrazem. Právě svou sílu použil v polovině utkání, kdy se neváhal pustit do Alexeje Jemelina.



I podle Michálka bylo v utkání hraničních zákroků až příliš. „Všechno začalo v první třetině, kdy právě Jemelin sestřelil Jakuba Nakládala. Naskočil si, byl to faul na hlavu. Musíme mít k sobě respekt, pak se to trochu rozháralo,“ popsal urostlý útočník.

Od té doby se to v něm vařilo. Vybouchl v polovině zápasu, kdy zastavil před brankářem Varlamovem a upadl. Gólmana evidentně zasáhl bruslí, právě proto se do něj Jemelin pustil. „To ani nevím, že jsem do něj kopnul. Spadl jsem a možná mi jen trochu ujela noha,“ říkal Michálek.

Vzápětí se mezi nimi strhla potyčka, tu se snažili zažehnat sudí. S obtížemi, ale povedlo se jim to. „Dal mi krosček, proto jsem šel do něj. Oba rozhodčí se nás ale snažili držet, nevím proč,“ usmál se.

Milan Michálek o prodloužení 3 na 3: Je to zábava, ale je to i pěkně těžké
Video se připravuje ...

Právě v těchto vypjatých chvílích český tým ukázal soudržnost. „Zahráli jsme výborně týmově, všichni jsme bojovali a byl to z naší strany dobrý zápas. Nemáme žádné superstar, ale musíme držet pohromadě. Byly tam některé zákroky na hraně a v tu chvíli se ukázalo, že bojujeme jeden za druhého. Právě v tom bude naše síla,“ pochvaloval si útočník Toronta.

Chválu na jeho adresu zase snesl kouč Josef Jandač . Chtěl první formaci oživit, a tak v ní Michálek nahradil Birnera . „Chvílemi jsme to střídali kvůli tomu, že jsme měli jen jedenáct útočníků, ale většinou Milan nastupoval vedle Tomáše Plekance a nehrál vůbec špatně. Prvnímu útoku to pomohlo. Michal Birner měl defenzivnější úkoly hlavně v oslabení, proto jsme je prohodili,“ vysvětlil hlavní trenér.

Českému týmu se v závěru podařilo vyrovnat, a tak zápas okořenilo prodloužení třech proti třem, po něm i nájezdy. „Tohle prodloužení je hodně o bruslení. Když třikrát jedete nahoru a dolů, tak je toho dost, navíc jsou to samé brejkové situace nebo nájezdy. Pro diváka ale prodloužení tří proti třem musí být výborné,“ tušil Michálek.

Plekanec o gólu: Ani nevím, jestli jsem ho dal já
Video se připravuje ...

 

Neuvirth po premiéře v národním týmu: Bylo to trochu jiné, než jsem očekával
Video se připravuje ...

Jandač o protržení střelecké smůly v O2 areně: Konečně jsme to odpanili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud