14. září 2016 • 13:15

Češi ještě neví, tým USA už má jasno. Jedničkou je akrobat Quick

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankářskou jedničkou hokejistů USA na Světovém poháru bude Jonathan Quick. Trenér John Tortorella to oznámil po výhře svých svěřenců nad Finskem v generálce na turnaj. Dvojkou bude Ben Bishop, trojkou Cory Schneider.



"Rozhodli jsme se pro Quicka, kterému bude krýt záda Ben. Už jsme o tom mluvili i s brankáři. Bude to ale dlouhý turnaj a může se stát cokoliv," řekl Tortorella. "Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, ale myslím si, že Jonathan byl o trošku lepší než ostatní kluci. Proto bude jedničkou," doplnil.

Američané, kteří budou v základní skupině i soupeřem české reprezentace, v přípravě odehráli tři zápasy a dva z nich vyhráli. A na obou výhrách se podílel i gólman Los Angeles Quick. Proti Kanadě odchytal 40 minut, generálku proti Finsku zvládl celou.

"Stále se lepšíme. Každým zápasem je to vidět a věřím, že tento trend bude pokračovat," řekl třicetiletý Quick, který Kings pomohl dvakrát k triumfu ve Stanleyově poháru. Byl také jedničkou USA na olympijských hrách v Soči, kde Američané skončili čtvrtí. Předtím ve čtvrtfinále vyřadili český tým.

Český tým si svou jedničku určí až po večerním přípravném duelu s Výběrem Severní Ameriky do 23 let. V zápase odstartuje Michal Neuvirth a zhruba od poloviny zápasu ho vystřídá Petr Mrázek. Pak se rozhodne, kdo v turnaji bude na ledě častěji.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud