16. září 2016 • 18:05

Hvězdný Kanaďan Stamkos: Češi mají výborné brankáře a šikovné útočníky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžkou práci očekává kanadský kanonýr Steven Stamkos v úvodním utkání na Světovém poháru proti českým hokejistům, které se bude hraje v noci na neděli. Podle šestadvacetiletého kapitána Tampy Bay má první sok obhájců titulu kvalitní tým podobně jako všichni účastníci turnaje v Torontu. Stamkos se také těší na souboj s klubovými spoluhráči Andrejem Šustrem a Ondřejem Palátem.



"Češi mají velmi dobrý tým. Všichni na tom turnaji mají takovou kvalitu, že můžou porazit toho druhého. Především v jednom zápase se může stát cokoliv," řekl Stamkos novinářům. Stejně jako Kanada si český tým v přípravě připsal dvě výhry, z toho jednu v nastavení, a jednu porážku.

"Hráli velice dobře v zápasech proti Rusku i proti Výběru Severní Ameriky. Měli z toho určitě dobrý pocit. Mají výborné brankáře, šikovné útočníky a kvalitní defenzivu. Bude to boj jako celý turnaj, to je jasné. Bude to pro nás těžký zápas," podotkl Stamkos.

Se Šustrem a Palátem se potkal už v Pittsburghu, kde Češi i Kanada ve středu měli na programu generálku před přesunem do Toronta. "Hráli před námi, takže jsme tam spolu mluvili. Na ledě jde pak přátelství stranou, ale vždycky je zábava hrát proti spoluhráčům, s kterými v sezoně nastupujete v jednom týmu," prohlásil Stamkos.

Lídr Tampy má možnost se na Světovém poháru setkat s polovinou týmu Lightning. S 12 hráči má klub z Floridy vůbec největší zastoupení na Světovém poháru ze všech. "Navíc tu máme i hlavního kouče. Potkám se tady s řadou spoluhráčů, těším se na to, bude to zábava. Navíc s některými dalšími trénuju v létě, jako třeba se Scheifelem," usmíval se Stamkos.

Michal Neuvirth a Petr Mrázek jsou vyrovnanou dvojicí
Michal Neuvirth a Petr Mrázek jsou vyrovnanou dvojicí

Dvojnásobný nejlepší střelec NHL z let 2010 a 2012 si užívá účast na Světovém poháru o to více, že kvůli zlomenině nohy přišel v roce 2014 o start na olympijských hrách v Soči. "Kdykoliv je turnaj s nejlepšími hráči světa, nechcete u toho chybět. Nikdy nevíte, kolik příležitostí ještě bude. Vždycky je těžké tým Kanady poskládat a jsem pyšný, že jsem jeho součástí. Osobně se na to hodně těším," řekl.

Pro účastníka tří světových šampionátů, který má stříbro z roku 2009, to bude první taková akce. Na olympijských hrách nestartoval ani v roce 2010, kdy Kanada stejně jako před dvěma roky triumfovala. Teď si může atmosféru v kádru vítězů i posledních dvou mistrovství světa vychutnat.

"Je to vidět, že nás baví vyhrávat. Nikdo se nestará o to, kdo dělá body nebo dává góly. Obléknete dres Kanady a chcete vyhrát. Očekávají to od vás trenéři a fanoušci. A chemie kanadského týmu funguje, bylo to vidět už na minulých turnajích," uvedl Stamkos.

Všechno se podle něj podřizuje úspěchu a každý je připravený přijmout i jinou roli, než má v klubu. "Chcete vždycky co nejvíce týmu pomoci, aby vyhrál. Ty role jsou jiné než v klubu, kde jsou všichni zvyklí hrát hodně. Snažíme se dělat všechno pro úspěch týmu a plnit, co nám trenéři řeknou. Všichni to skvěle dodržují," dodal Stamkos.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud