17. září 2016 • 18:15

Jak půjdou Češi na Kanadu? V útoku s Jaškinem i Červenkou, brankáře tají

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté vstoupí do Světového poháru v Torontu proti Kanadě v sestavě s útočníkem Dmitrijem Jaškinem ze St. Louis, který se zařadí na pravé křídlo čtvrté formace k Vladimíru Sobotkovi s Romanem Červenkou. Na tribuně zůstane v roli třináctého útočníka Michal Birner z Čeljabinsku.



"Je to zámořský styl, je u něj určitě větší adaptace na způsob hry Kanaďanů. Dima (Jaškin) je velký, má výhodu ve hře v předbrankových prostorech, a to jsou věci, které rozhodly na tento zápas pro něj," vysvětlil asistent trenéra českého týmu Jiří Kalous .

Birner zůstane stejně jako sedmý bek Tomáš Kundrátek a třetí gólman Ondřej Pavelec na tribuně. Trenéři českého týmu budou až do zápasu tajit, zda se do branky postaví Petr Mrázek či Michal Neuvirth. "Nebudeme prozrazovat jméno v bráně a vysvětlili jsme proč," podotkl Kalous.

Dnes dopoledne absolvoval český tým v Air Canada Centre rozbruslení a ve 2:00 SELČ půjdou hráči do boje proti domácí Kanadě. "Ukázali jsme systémové věci, co Kanada hraje. Dneska ještě probíhaly mítinky na power play, oslabení. Ukázali jsme si, jak hrají v pětkách, založení, přechody modrých čar. Je to obrovská síla. Soustředili jsem i na naši hru a to, co chceme hrát," popsal Kalous poslední přípravy.

Pravděpodobná sestava ČR: Neuvirth/Mrázek - Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek , Jordán - J. Voráček , Plekanec , M. Michálek - Pastrňák, Hanzal , Palát - Hemský, Faksa, Frolík - Jaškin, Sobotka , Červenka .

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud