Jakub Hlaváč
18. září 2016 • 14:00

Slovenský hrdina Halák: Zůstáváme skromní, známe sílu českého týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Organizoval z branky představení, které šokovalo Toronto hned v úvodu Světového poháru. Slovenský gólman Jaroslav Halák v sobotu vynuloval Američany a zásadně pomohl týmu Evropy k triumfu 3:0 a výraznému kroku k semifinále.



Zápas jste relativně kontrolovali a favorita moc nepustili k naději na zvrat skóre. Co k tomu vedlo?
“Šli jsme do toho utkání s velkou pokorou, byli skromní. V první třetině odvedli kluci vynikající práci, Američany moc do hry nepustili. Když už měli nějakou střelu, tak jsem ji viděl. Hodně mi to tímhle ulehčili. Navíc jsme dali první gól a to také hodně pomohlo.”

Kdy se zápas definitivně zlomil? Za stavu 2:0, kdy soupeři rozhodčí neuznali gól?
“Jistě, to bylo velmi důležité. Najednou by to bylo jen o jednu branku a hrálo by se zase jinak, trošku hůř. Tím, že to sudí vrátili zpáty, tak jsme mohli být trošku více uvolnění.”

Věřil jste, že k tomuto verdiktu dojde?
“Doufal jsem v to. Jak jsem viděl puk, tak on do toho šel s úmyslem posunout kotouč do branky. Zdeno ( Chára ) to také viděl, oba jsme si stěžovali a naštěstí to bylo vyslyšeno. Zlomový moment.”

Ve třetí třetině jste se hněval ještě jednou. Co vám provedl Patrick Kane, na kterého jste vystartoval?
“Asi tam někde ležel puk na ledě a on se ho snažil dostat do branky, píchnul mě při tom do nohy. Stalo se. Trošku mi ruply nervy, protože jsme tam byli pod tlakem a v únavě člověk udělá něco, co by nechtěl.”

Jak se teď mění vaše pozice v turnaji?
“Zůtáváme skromní. Pověděli jsme si před turnajem, že musíme hrát vždycky 60 minut. První dva zápasy v přípravě to nevyšlo, zlepšilo se to se Švédy a teď to bylo dobré. Užijeme si to chvíli a připravíme se na Čechy.”

Bude to speciální bitva?
“Bude a nebude. Přeci jen tu nejsme za Slovensko, není to takové. Rivalita je tam menší, protože ji necítí celé mužstvo. Ale zvítězit chtít budeme a budeme potřebovat zopakovat velmi dobrý výkon, protože známe sílu soupeře.”

Jaroslav Halák předváděl vynikající zákroky
Jaroslav Halák předváděl vynikající zákroky

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 21:45
Tým Evropy
Tým Evropy
3:0
ONLINE
17. září
21:45
USA
USA
Góly

Domácí: 04:19. Gáborík, 24:02. Draisaitl, 38:32. Bellemare

Hosté:

Sestavy

Domácí: Halák (Grubauer) – Josi, Seidenberg, Chára, Sekera, Ehrhoff, Streit – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.

Hosté: Quick (Bishop) – Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson, E. Johnson – Pavelski (C), Parise, Wheeler – van Riemsdyk, Stepan, Kane – Pacioretty, Kesler, Oshie – Abdelkader, Dubinsky, Backes.

Rozhodčí

Sutherland, Dwyer – Heyer, Amell (vš. CAN)

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud