Jakub Hlaváč
18. září 2016 • 06:19

Zklamaný Jandač po Kanadě: Zaostávali jsme úplně ve všem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Upřímný a hodně skleslý byl reprezentační trenér Josef Jandač po prohře s Kanadou 0:6. Úvodní duel Světového poháru českým hokejistům nevyšel a finální skóre je toho důkazem. Kouč moc pozitiv najít nemohl.



Vidíte alespoň nějaká?
„Úvodních deset minut. Potom už moc není o co se opřít. Soupeř odskočil, na ledě bylo jedno mužstvo a my tahali za hodně kratší konec.”

V čem byl nějvětší problém?
„Upřímně, my jsme zaostávali ve všem. Po tom, co jsme dostali gól na 0:3 v posledních vteřinách první třetiny, bylo rozhodnuto. Oni dostali vítr do plachet a my hřebík do rakve. Nestačili jsme v ničem. Byli jsme papíroví v soubojích, nestíhali v rychlosti. My jsme si nic moc nevytvořili ani v přesilovkách a to jsme jich měli více než soupeř.”

Zkusili jste zvrátit rozhodnutí o platnosti prvního gólu. Proč jste vznesli protest?
„Situace se nám nezdála a z tribuny nám potvrdil Jirka Fischer, že by to také zkusil. Nedopadlo to, bohužel. Máme názor, že tam to nedovolené bránění na gólmana bylo. Ale posoudili to, jak to posoudili a to nezměníme.”

Michal Neuvirth sice šestkrát inkasoval, ale čelil 50 střelám a vytáhl několik vynikajících zákroků. Co se dá říct k jeho výkonu?
„Chytal výborně a zvažovali jsme, jestli mu nedáme orazit. Probrali jsme to i s ním, cítil se dobře a chtěl dochytat. Tak jsme ho v brance nechali.”

Třetí gól jste inkasovali po chybě Michala Kempného . Jak se dá s hráčem po takové situaci pracovat, povzbudit ho?
„Nesnažili jsme se v tom moc hrabat. Naše zpráva k týmu byla v tom smyslu, že musíme zůstat aktivní. Jenže mám pocit, že ten třetí gól opravdu všechno zlomil. Hlavy šly dolů.”

Navíc jste od druhé třetiny přišli o Radka Faksu . Jaký je jeho stav?
„Měl problém v horní části těla a nebylo možné, aby utkání dohrál. Takže jsme to stáhli na jedenáct útočníků a uvidíme, jak se jeho stav vyvine dál.”

V odpoledním duelu překvapil výběr Evropy reprezentaci USA. Sledovali jste příštího soupeře?
„Dvě třetiny jsme stihli a hráli velmi dobře. Zaslouženě vyhráli, Amerika nic moc neměla. Jejich herní obraz byl výborný.”

Realizovali plán, který vy jste si také představovali?
„Náš plán byl přežít začátek. Protože proti Rusku oni prvních patnáct minut dominovali a následně se to hodně vyrovnalo. Chtěli jsme ustát tlak a hru srovnat. Paradoxně patnáct minut nebylo zlých, jenže pak se staly zmíněné chyby a to s námi zamávalo.”

Není výsledek pouze odrazem reality?
„Víme, že nastupujeme proti nejlešímu mužstvu světa. Ale tahle síla se nemusí potvrdit v každém zápase a můžete jim to znepříjmenit. Proto jsme chtěli od hráčů sebevědomý výkon, abysme byli odvážní. Bohužel se to nepovedlo. Ani jsme se nenaštvali, nepřitvrdili. Nebyli jsme toho schopní.”

Vše o Světovém poháru najdete ZDE »

Sidney Crosby clonil a Patrice Bergeron zvýšil na 3:0
Sidney Crosby clonil a Patrice Bergeron zvýšil na 3:0

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 9. • 02:15
Kanada
Kanada
6:0
ONLINE
18. září
02:15
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 08:26. Crosby, 17:08. Marchand, 19:59. Bergeron, 27:22. Thornton, 34:45. Toews, 52:41. Pietrangelo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Price (Crawford) – Vlasic, Weber, Bouwmeester, Doughty, Pietrangelo, Burns – Marchand, Crosby (C), Bergeron – Tavares, Getzlaf, Stamkos – Couture, Toews, Perry – Thornton, O'Reilly, Duchene. Trenér: Mike Babcock.

Hosté: Neuvirth (Mrázek) – Nakládal, Šustr, Kempný, R. Polák, Z. Michálek, Jordán – M. Michálek, Plekanec (C), Voráček – Palát, Hanzal, Pastrňák – Frolík, Faksa, Hemský – Červenka, Sobotka, Jaškin. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Furlatt, Lee – Cormier, Miller (všichni Kanada).

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Návštěva

18 978 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud