18. září 2016 • 11:28

Crosbyho párty proti Česku! Je nejlepší, ale umí se i podřídit, chválí ho

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni měl vlažný vstup do sezony, začala se zpochybňovat jeho výjimečnost. A letos? Úplně jiný příběh! V prvním duelu na Světovém poháru kanadský kapitán Sidney Crosby dovedl s třemi body Kanadu k hladkému vítězství 6:0 nad českým výběrem. „Sid byl hvězdou na každém velkém turnaji, dnes to jen potvrdil body,“ pochválil svého kapitán trenér favorita turnaje Mike Babcock.



Jeden z nejlepších hokejistů posledního desetiletí měl opravdu skvostný vstup do utkání. Hned v první minutě pláchl české obraně, ale pozorný Neuvirth lapačkou ještě pozdržel gólový příděl.

Ten zahájil o devět minuty později právě kapitán Pittsburghu. Objel branku a pohotově trefil českého brankáře do zad tak šikovně, že puk se od něj odrazil za brankovou čáru, 1:0. Do půlky zápasu přidal další dva body za gólové pasy. Zvláště ten na Thortonův gól byl opravdu ukázkový.

„Podle mě Sid je vždy náš nejlepší hráč. Navíc se chce neustále zlepšovat. Dělá pro to hrozně moc. Hodně hráčů se ho snaží dohnat a to jej jen víc a víc motivuje,“ uvedl na Crosbyho adresu zadák Brent Burns.

V závěru ho trenér už šetřil

Devětadvacetiletý útočník opravdu zažil unikátní večer. S parťáky Marchandem a Bergeronem neustále dusili české beky v jejich obranném pásmu a na jejich hře se jen těžko daly hledat i ty nejmenší nedostatky. „Hokej se ohromně zrychluje. Člověk na ledě nemá téměř na nic čas a právě Sid je v těch malých detailech naprosto výjimečný,“ chválil Babcock nejlepšího hráče utkání.

Toho navíc trenér zvláště v závěrečné třetině hodně šetřil a lídr týmu odehrál v úvodním utkání jen něco málo přes 13 minut. Jen pro představu: V NHL je má Crosby průměrný čas na ledě kolem 18 minut. V play off se hladce dostane i přes dvacet. Proti Čechům se tedy příliš nezpotil. I taková je síla Kanady!

„Všichni hráli dobře. Chtěl jsem všechny dostat do tempa, každý si zasloužil svoji porci na ledě,“ vysvětlil Babcock.

Brankář Carey Price navíc zdůraznil, že právě podřízení se týmu na úkor času na ledě je hlavní devizou kanadského týmu, jenž v posledních letech nemá na velkých turnajích konkurenci. „Ne nadarmo máme v týmu tolik kapitánů týmů NHL. Tady se však všichni podřídí úspěchu a to náš tým dělá tak speciální,“ vyzdvihl své spoluhráče brankář Montrealu Canadiens.

Vše o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>> 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud