Jakub Hlaváč
18. září 2016 • 15:30

Plekanec: Proti Kanadě jsme vyklidili hřiště. Nesmíme být takhle dole

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Věřil v překvapení. Útočník Tomáš Plekanec se také rval za výsledek, který by českou hokejovou reprezentaci posunul k dalšímu zlepšení nálady. Místo toho přišel v sobotu s Kanadou debakl 0:6 a český kapitán musel odpovídat, kterak se dá tým dohromady před soubojem s mužstvem Evropy.



Dá se alespoň od něčeho odpíchnout?
“Možná od prvních deseti minut. Ale zlepšit musíme úplně všechno, nesmíme se dostat takhle dolů. Ale ono je to těžké. Jak to bylo 0:3, tak už je těžké hrát. Ještě když inkasujete takle do šatny… Navíc proti Kanadě. Vyklidli jsme hriště a bylo těžké s tím něco dělat.”

Onen nadějný začátek ukončil první gól, který se střídačka snažila u sudích rozporovat. Jak jste situaci v brankovišti viděl?
“Sudí mi řekl, že tam hokejka byla, ale prý to neovlivnilo zákrok. Že by se Neuvi stejně nestačil přesunout. Nechápu, jak tohle může posoudit, ale asi to je stejně celkem jedno.”

Byl už tohle definitivní zlom a ztráta nadějí?
“Pořád jsme tu třetinu mohli zavřít za stavu 0:1. Ten začátek vážně nebyl zlý, dostali jsme se k pár dobrým střelám a závarům. Takhle jsme hráli přípravu, takhle jsme mohli držet krok. Ale nevydrželi jsme to 60 minut. Což musíme. Jenom tak máme naději uhrát jiné výsledky, než takovéto.”

Brankář nás ještě podržel

A to brankář Michal Neuvirth ještě dost věcí zachránil…
“Přesně tak, byl z nás jednoznačně nejlepší. Byly tam na něj nájezdy, šlo na něj 50 střel. Strašně moc toho pochytal.”

Jak teď zapomenout?
“Momentální zklamání je obrovské. Chtěli a věřili jsme, že jim můžeme vzdorovat. Daleko víc. Jenže není čas se moc litovat, je den volna a pak zápas, který nás může udržet v turnaji. Musíme se na něj připravit.”

Je výhra kombinovaného výběru Evropy nad USA velkým varováním?
“Varování ani nebylo potřeba. Soupisku mají plnou vynikajících jmen, takže to nebude o moc jednodušší než s Kanadou.”

Navíc půjde o všechno.
“Pokud tady chceme zůstat, tak ano. Musíme něco uhrát. Teď si maličko odpočineme, proberem to a půjdeme se rvát celých 60 minut. Jiná cesta nevede.”

Více o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>> 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud