Pavel Bárta
19. září 2016 • 16:55

Nakládal: Nikdo nečekal, že porazíme Kanadu! Skupina je otevřená

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | S Petrem Mrázkem v brance, promíchanými útoky a hlavně s čistou hlavou. Tak chtějí po výprasku od Kanady nastoupit čeští reprezentanti do svého druhého zápasu na Světovém poháru proti výběru Evropy. „Všichni jsme profíci a víme, proč jsme sem přijeli a o co tady hrajeme,“ řekl po nedělním tréninku v zařízení Master Card Center obránce Jakub Nakládal, v úvodním duelu nejvytíženější český hráč.



Brutální porážka v nich hlodala ještě dlouho. Ale ve finále bylo vlastně jedno, jestli zápas skončil 0:6 nebo jen o gól. „Ty body prostě nemáme. Musíme na to zapomenout a soustředit se jen na to, co nás čeká. Dáme do toho úplně všechno. Zbylé dvě třetiny s Kanadou to vypadalo, jako když jen dohráváme. Budeme muset celých šedesát minut jet naplno a já věřím, že tu výhru uděláme,“ uvedl Nakládal.

Včera si čeští reprezentanti v odlehlém, ale účelném komplexu v západní části Toronta dobře zatrénovali a přepnuli na jinou frekvenci. „Všichni jsme profíci a víme, proč jsme sem přijeli a o co tady hrajeme. Takže tady není vůbec čas na to se v tom babrat, utápět a litovat se. To vůbec ne, každý už máme tu hlavu čistší. Teď už se budeme soustředit jen na Evropu,“ líčil 28letý bek.

Celek složený z hráčů osmi zemí v úvodním duelu zaskočil Američany, porazil je 3:0. Skupina, v níž s nimi hrají ještě Češi a Kanada se tím zamotala, senzační výhra však není komplikací, souboru Josefa Jandače spíš nahrává.

„Je to pro nás lepší,“ mínil Nakládal. „Před turnajem jsme věděli, že budeme muset dvakrát vyhrát. Nikdo asi vyloženě nečekal, že bychom Kanadu porazili. A všichni vědí, že nad Evropou musíme za každou cenu vyhrát. A nám naopak může pomoct, že oni porazili Ameriku. Skupina je pořád otevřená,“ dodal.

Michal Kempný měl s kanadskými hráči plné ruce práce
Michal Kempný měl s kanadskými hráči plné ruce práce

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud