19. září 2016 • 15:27

Jasně přejeli Finy! Dejte mladíkům pokuty za rychlost, smějí se legendy

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla smršť! Už před turnajem se říkalo, že jde o černého koně Světového poháru. Nikdo ale nevěděl, jak dobří opravdu jsou. Výběr Severní Ameriky hned v prvním utkání ukázal svoji sílu naplno. V utkání s favorizovaným Finskem dominoval od první minuty a nakonec zvítězil hladce 4:1. „Oni snad nehrají podle pravidel,“ smál se ve studiu televize ESPN legendární americký obránce Chris Chelios.



První dvě třetiny utkání bylo občas až s podivem sledovat, jak talentovaný tým Finů na ledě často nestíhá mladým hvězdám Severní Ameriky. Ty otevřely skóre už v šesté minutě, když Eichel ve skrumáži dorazil puk za bezmocného Rinneho.

Do přestávky mohlo být ještě hůř. Mladí dravci nejen že na ledě lítali ze strany na stranu, ale ještě navíc prokázali výborný důraz na brankovišti a dvakrát byli kousek od dalších gólů. Rozhodčí utkání ale ani v jednom případě branku neuznali.

„Když se na to dívám zpětně, tak to posoudili správně. Přesto nás to nesmí odradit, musíme se tlačit do branky co nejvíce,“ řekl po utkání kapitán výběru Connor McDavid.

Právě důraz mladého týmu je aspekt, který se v jejich hře příliš nečekal. I proto mohou porazit opravdu každého.

„Každý věděl, že mají neskutečný talent, rychlost a útočné schopnosti. Jejich slabinou měla být menší zkušenost a důraz a viděli jste utkání s Finy? Skvělý tlak do branky. Od první minuty dominance a jejich rychlost je neskutečná, oni snad nehrají už podle pravidel,“ hodnotil Chelios výkon svěřenců Todda McLellana.

„Dejte na led policajta, který jim bude dávat pokuty za překročení rychlosti. Jejich tempo je neskutečné,“ dodál šibalsky slavný střelec minulosti Brett Hull.

Neberte nás na lehkou váhu

Ve druhém dějství výkon mladíků ještě gradoval a dál předváděli ódu na hokejovou radost. Vyhráli ji na střely 18:6 a zcela vymazali Finy z ledu. Úspěšná teč Gaudreaua po Paraykově nahození znamenala druhý gól, v polovině 28. minuty se dorážkou prosadil Drouin a stejně dobře si vedl i dorážející MacKinnon.

"Druhá třetina pro nás byla ledovou sprchou. Soupeř byl lepší, vyhrál každý souboj a skvěle bruslil. Jde opravdu o impozantní mužstvo," ocenil kouč Finů Lauri Marjamäki.

"Věřím, že nás soupeři tady neberou už na lehkou váhu. Myslím, že jsme tým se šikovnými hráči, který hraje rychlý hokej. A snad budeme i nadále lidem potvrzovat, že sem patříme," doufá Johnny Gaudreau, jeden ze střelců utkání.

Více o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>> 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud