20. září 2016 • 11:12

Draisaitl uspěl tváří v tvář Mrázkovi. Měl jsem štěstí, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho otec Peter prožívá na lavičce hokejistů Pardubic nepříjemný vstup do extraligy v podobě pěti porážek za sebou, útočník Leon Draisaitl si naopak užívá skvělou jízdu v dresu Výběru Evropy na Světovém poháru v Torontu. Dvacetiletý německý talent zařídil v prodloužení výhru nad Českem a přiblížil svůj tým k postupu do semifinále.



"Je krásné dát gól na tak velkém turnaji a pomoci týmu k vítězství," řekl Draisaitl, který po úniku překonal gólmana Petra Mrázka střelou pod vyrážečku. "Nájezdy nebo samostatné úniky jsou vždycky padesát na padesát. Rozhodl jsem se vystřelit a doufal, že to trefím. Měl jsem štěstí a padlo to tam."

Tým Evropy poskládaný z hráčů Německa, Slovenska, Švýcarska, Dánska, Norska, Rakouska, Francie a Slovinska sahá po semifinále. "Dali jsem se v kabině skvěle dohromady. Každý zná dobře svoji roli. To je v mužstvu důležité. Klape nám to jako týmu," navázal Draisaitl.

Kouč Ralph Krueger s realizační týmem podle něj odvedl skvělou práci a chemie mužstva funguje. "Má spoustu zkušeností v mezinárodním hokeji, z kterých těží," uvedl Draisaitl, který si pochvaluje možnost být na Světovém poháru v týmu se šancí na úspěch.

"Je to skvělé. Rozhodli se postavit evropský tým a pro nás hráče z méně tradičních hokejových zemí je úžasná věc, že se můžeme zúčastnit takového turnaje, na který bychom jinak jet nemohli. Můžeme ukázat, že i v jiných zemích se hraje dobrý hokej," připojil Draisaitl.

Střelou na lapačku překvapil Petra Mrázka útočník Mats Zuccarello
Střelou na lapačku překvapil Petra Mrázka útočník Mats Zuccarello

Na dálku sleduje, jak si vede jeho otec v české extralize, a doufá, že se mu také začne dařit. "Jakmile hrají, průběžně se dívám na vývoj skóre. Tátovi jsem vždycky fandil, ať působil kdekoliv," uvedl útočník Edmontonu, který se loni před vstupem do NHL chystal v létě v Hradci Králové, kde jeho otec v té době působil.

Draisaitl už vyzrává v elitního hokejistu a od otce už neslýchá tolik rad jako dříve. "Před pár lety mi radil mnohem víc. Teď spíš probíráme, co je nového. Mluvíme spolu v podstatě každý den. Jsme si hodně blízcí," doplnil Draisaitl.

Jeho otec, bývalý útočník a dlouholetý německý reprezentant, se narodil v Karviné. Čeština není Leonovi úplně cizí. "Znám hlavně sprostá slova," smál se. "Když lidi mluví česky, tak většinou pochopím, o čem se baví. Ale na nějakou konverzaci to není," dodal Draisaitl, který zřejmě sebral Česku naděje na úspěch na Světovém poháru.

Vše o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud