20. září 2016 • 23:45

Finsko - Švédsko 0:2. Suomi jsou na SP bez bodu, soupeř stoprocentní

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Švédska porazili na Světovém poháru v Torontu Finsko 2:0 a po druhé výhře jsou blízko postupu do semifinále. Finové naopak na první body v základní skupině B čekají a mají jen teoretickou šanci na účast ve vyřazovacích bojích.



Severské derby rozhodl gól obránce Antona Stralmana ve 30. minutě, druhou trefu přidal Loui Eriksson při power play soupeře. Hrdinou utkání byl i brankář Henrik Lundqvist, jenž pochytal všech 36 střel soupeře a udržel při své premiéře na turnaji čisté konto.

Oba trenéři do zápasu nasadili odlišné gólmany oproti prvním zápasům; do švédské branky se postavil uzdravený Lundqvist, Finové se rozhodli tentokrát vsadit na Raska.

První vážnější zákrok musel předvést Lundqvist, jenž si ale z dorážkou dalšího novice na SP Teräväinena poradil. Raska prověřil Landeskog, ale bezbrankový stav se v první třetině nezměnil. I proto, že Bäckströmova střela skončila na tyči.

Jako první přišel o svoji neprůstřelnost Rask, kterého překonal po spolupráci bratrů Sedinů obránce Stralman, jenž si najel do ideální pozice a protlačil puk pod betonem gólmana Bostonu. Zvýšit vedení Švédska mohl Forsberg, Raska však ale nepřelstil.

Inkasovaný gól Finy přiměl zvýšit aktivitu a své kvality musel předvést i nejlépe placený brankář NHL. Zaskvěl se zejména při přesilové hře na konci druhé třetiny, kdy nebezpečně střílel Laine. Následně si poradil i s dotírajícím Jokinenem.

Finové byli střelecky aktivnější i ve třetí dvacetiminutovce, Lundqvist však držel těsný náskok svého týmu. Překonat jej nedokázal ani Granlund ve 48. minutě. Opora New York Rangers ustála i finský tlak při závěrečné power play, kterou navíc ukončil gólem do prázdné branky Eriksson.

Švédové zakončí první část SP zápasem proti Výběru Severní Ameriky, Finy čeká ještě souboj s Ruskem.

Švédsko - Finsko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Stralman (H. Sedin, D. Sedin), 60. Eriksson. Rozhodčí: O'Rourke, Lee - Racicot, Murray (všichni Kan.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 11.604.

Švédsko: Lundqvist - Ekholm, Karlsson, Hedman, Stralman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson - Eriksson, H. Sedin, D. Sedin - Hörnqvist, Bäckström, Forsberg - Silfverberg, Krüger, Hagelin - Söderberg, Backlund, Landeskog. Trenér: Rikard Grönborg.

Finsko: Rask - Ristolainen, Vatanen, Lepistö, Määttä, Pokka, Jokipakka - Aho, Barkov, Laine - Mi. Granlund, Koivu, Donskoi - Komarov, Filppula, Jokinen - Lehterä, Teräväinen, Korpikoski. Trenér: Lauri Marjamäki.

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 4 2 0 2 0 9:8 6
2. Tým Severní Ameriky 3 1 1 0 1 11:8 4
3. Rusko 4 2 0 0 2 11:10 4
4. Finsko 3 0 0 0 3 1:9 0

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud