21. září 2016 • 11:23

Češi na SP? Lepší hráče nemáme, říká Richter. Ještě se učí, tvrdí Šlégr

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, jeden bod. Česká reprezentace na Světovém poháru nedokázala vyvrátit nepříjemné prognózy. Hlavně debakl s Kanadou 0:6 toho o týmu a obecně českém hokeji prozradil hodně. Po noční bitvě domácího mužstva s týmem USA (4:2) už navíc není ani teoretická šance na postup ze skupiny. Co na výkony českého týmu říkají experti Jiří Šlégr, Vladimír Vůjtek a Pavel Richter? Zlatý vítěz z Nagana je méně kritický.



Jiří Šlégr: Většinu dělá hlava

„Rozhodně jsme nehráli špatně. Na můj vkus jsme si ale dávali puky moc dozadu, neměli jsme moment překvapení. To je jediné, co bych asi týmu vytknul. Výborně chytal gólman, nechyběla ani bojovnost a nasazení. Škoda. Máme ale mladé mužstvo, které se ještě učí. Budoucnost v něm určitě je. Trošku to srovnávám s naší generací. Taky jsme rozjezd neměli ideální, v roce 1996 jsme na Světovém poháru prohráli s Němci 1:7, vůbec nám to nevyšlo. Dva roky na to jsme v Naganu složili reparát. Každá generace si k tomu musí dojít. Všichni hráči jsou natrénovaní a mají sílu, sedmdesát procent výsledků ale dělá hlava. To někdy stojí více času, než bychom si všichni přáli.“

Pavel Richter: Sráží nás individuální chyby

„S Evropou jsme hráli docela slušně, s Kanadou to byl propadák. Nemohou za to trenéři, není to o systému. Srážely nás hrubé individuální chyby, které děláme. Zatímco Švédové proti Rusku udělali jednu za zápas a gól dostali vyloženě náhodný, my udělali jen s Kanadou šest hrubých chyb v první třetině. Nechci mluvit o jednotlivcích a jmenovat, ale v prodloužení tři na tři taky nemůže obránce vyjet dopředu. Tohle se na akci takové úrovně nesmí stávat. Přípravné zápasy byly ještě slušné, jenže když se hraje naostro, je hra rychlejší a tvrdší, proto je chyb víc. A my bohužel lepší hráče nemáme. Kromě zraněných trenéři vzali nejlepší, které měli k dispozici. Takový je obraz českého hokeje.“

Vladimír Vůjtek: Máme bojovníky, ale kvalita chybí

„Za úplnou špičkou zaostáváme. V bruslení, v rychlé kombinaci, v myšlení. Samozřejmě máme pár hráčů špičkové úrovně, jako jsou Voráček, Hanzal, Palát nebo brankáři. Ale celkově prostě nejsme ve světové špičce. Dneska nemáme takové obránce, jako jsme v NHL měli několik roků zpátky. Ať už vezmu Židlického, Hamrlíka, Kaberleho a další. Chybí nám konstruktivní hráči, co by podpořili útok, byli schopni se individuálně prosadit, udělat něco překvapivého. Máme bojovníky, hráče, kteří pochytají spoustu střel, ale pro finální rozehrávku beky nemáme.“ Celý rozhovor s Vladimírem Vůjtkem si přečtěte ZDE.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud