Jakub Hlaváč
21. září 2016 • 22:32

Mrázek: Dotěrní Američané? Hraju stejnou ligu. My tam necháme všechno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Dostal důvěru pomoci české hokejové reprezentaci na Světovém poháru ke třetímu místu ve skupině, ke zlepšení nálady. Do branky národního mužstva se proti hokejistům USA ve čtvrtek postaví Petr Mrázek a nejen on věří v šanci hvězdného (a hodně zklamaného) soupeře porazit.



Co se dá od zápasu očekávat? Oba týmy vědí, že na turnaji končí.
“Bylo by pěkné to zakončit vítězstvím a zůstat na třetím místě ve skupině. Myslím, že do toho zápasu půjdeme s tím, že tam necháme všechno a snad to bude stačit na dobrý výsledek. Chceme vyhrát.”

Bylo těžké vyklepat z hlavy zklamání po prohře s výběrem Evropy?
“Bohužel, tohle je hokej. Jeden vždycky musí prohrát, takže škoda, že jsme na té straně stáli my. Věděli jsme, že ten zápas potřebujeme a nepodařilo se to... Jdeme dál.”

Američané jsou hodně důrazní na brankovišti, budou tam chtít být silní. Jak se na to dá připravit?
“Jsem na to zvyklý z NHL, tohle se dá čekat. Všichni hrají stejnou ligu jako já, takhle to tam chodí a jinak to nebude ani tentokrát.”

V sezoně 2011/12 jste proti USA odchytal fantastický zápas na mistrovství do 20 let. Jak na to vzpomínáte?
“Škoda, že teď se o nic nejedná... Jenom o to, jestli budeme třetí, nebo čtvrtí. Ale musíme tam jít a ukázat, že jsme dobří hokejisté a umíme to. A dokážeme zvítězit. Ta vzpomínka mi přijde na mysl, když se někdo zeptá, ale jsou to čtyři roky. Už je to skoro pryč.”

Sledoval jste zápas Američanů s Kanadou?
“První třetinu, pak jsem zkontroloval až výsledek. Oni mají navzdory výsledkům vynikající tým, tam se nedá ani na nikoho zaměřit. Byla by to chyba si myslet něco jiného.”

Vše o Světovém poháru v hokeji 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud