23. září 2016 • 15:18

Na USA padlo vyřazení. Mnozí plakali, řekl manažer po prohře s Čechy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo se cokoliv, ale tohle určitě ne. Tým USA na Světovém poháru vyhořel maximálním možným způsobem a cestu turnajem skončil už ve skupině bez jediného bodu. Favorizovaný tým nezachránil nejlepší muž uplynulé sezony NHL Patrick Kane, ani brankářský kouzelník Jonathan Quick. Po noční porážce s Českou republikou 3:4 prý v šatně došlo i na slzy.



Tým Ameriky dávno není mužstvem primadon s několika sobeckými hvězdami a nulovým systémem. Američané mají na každém postu kvalitního muže, vyzařuje z nich profesionalita a samozřejmá touha vítězit. Rychlý konec na prestižním turnaji je šok.

„Jsem opravdu hluboce rozčarován naším vystoupením, ze tří zápasů máme nulu," zlobil se generální manažer Dean Lombardi pro allhockey.ru.

Už vstup na silně obsazenou hokejovou událost byl obrovským překvapením. Tým Evropy totiž vyklepl zaskočené Američany v poměru 3:0. V derby s kanadským all-star teamem hráči USA také tahali za kratší konec (2:4) a trochu překvapivě pak padli i s Čechy.

„Ze všeho nejvíc jsme potřebovali porazit Kanadu, na zápas s ní jsme se připravovali od samého začátku. Možná právě z toho důvodu jsme selhali v prvním utkání proti Evropě. Takže jsme na konci nevyhráli jedinou bitvu, natož válku," snažil se novinářům objasnit generální manažer důvody fiaska.

Vlna kritiky se tak snáží především na hlavu kouče Johna Tortorelly. Ten bere vinu na sebe, ale svůj tým hájí. Líbilo se mu hráčské nasazení i výkony opor Patricka Kanea či Dereka Stepana. I když nevstřelili jedinou branku.

Autor jedné z tref proti Česku útočník Justin Abdelkader pak popisoval, v čem byl podle něj problém. Spolupráce obrany s útokem nebyla úplně podle představ. V žádném případě ale nesvádí vinu na realizační tým. A vůbec nechtěl slyšet o tom, že by někteří hokejisté nasazení podcenili.

To poté potvrdil také Lombardi. „Musím přiznat, že všichni hráči si to velmi berou, v kabině mnozí plakali,“ tvrdil žurnalistům.

Co bude s hráči z tohoto výběru dál? Tým Severní Ameriky do 23 let ukázal, že následovníků mají někteří borci skutečně mnoho. „Teď nemá cenu řešit, kdo z týmu se ještě někdy na velkou reprezentační akci vrátí, je to čerstvé. Ale my se odrazíme a budou z nás lepší hráči," burcuje kapitán Joe Pavelski.

Více o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>>

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 6 6 0 0 0 24:8 12
2. Tým Evropy 6 1 2 0 3 12:13 6
3. Česko 3 1 0 1 1 6:12 3
4. USA 3 0 0 0 3 5:11 0

Patrick Kane odjíždí z turnaje bez vstřelené branky
Patrick Kane odjíždí z turnaje bez vstřelené branky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud