Jakub Hlaváč
30. září 2016 • 07:55

Chára po prohraném finále: Tým Evropy se těžko bude opakovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Napálil puk do branky a dlouho, dlouho to vypadalo, že obránce Zdeno Chára vystřelil týmu Evropy třetí pokračování finálové série Světového poháru. Jenže Kanada to nedopustila. V posledních třech minutách čtvrtečního duelu si vzala vše, zvítězila 2:1 a slavila.



Chybělo vám tak málo, jak moc to bolí?
„Je to škoda. Měli jsme šance na to, abychom dali druhý gól a ten závěr by byl jiný. Každopádně můžeme jít z turnaje s hlavou nahoře a být hrdí na to, co jsme dokázali. Kdyby nám někdo řekl, že dojdeme tahle daleko… Že budeme trápit Kanadu… Brali bysme to. Na druhé straně to teď mrzí, šanci jsme si vybojovali.”

Co vám zůstane v hlavě jako vzpomínka tenhle tým?
„Že jsme si řekli, že se chceme jednou dívat zpátky s dobrým pocitem. A myslím, že to jsme splnili stoprocetně. Zpětně se za to podíváme, za pár let to bude moc hezké ohlížení.”

Byla to i zábava?
„Byla. Tohle jsme si jasně vytyčili. Že budeme tvrdě pracovat ale zároveň mít zábavu. A to jsme taky udělali. Každý den jsme se znali lépe a lépe, navíc se nám dařilo. To celou tu partu posouvá dál, užívali jsme si to.”

Má výběr Evropy nějakou budoucnost? Byla ta myšlenka správná?
„Podle mého názoru se tohle těžko bude opakovat. Možná se pletu. Ale je to dost těžké složit takovou partu, možná nebude taková příležitost mít dva takové týmy jako byl ten náš a jako byl ten severoamerických mladíků. Uvidíme. Ale brali jsme to tak, že to je poprvé a i naposledy.”

Pojďme ještě k zápasu samotnému. Tři minuty před koncem jste byli stále ve vedení.
„Ale určitě ne hlavou ve třetím zápase. Nikdo neslavil předem, nikdo nekoukal na hodiny. Chcete hrát do poslední sirény a to je jediné, na co myslíte. Bohužel, stalo se, co se stalo. Ale byli jsme pořád soustředění. Nedá se nic dělat.”

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 9. • 02:15
Tým Evropy
Tým Evropy
1:2
ONLINE
30. září
02:15
Kanada
Kanada
Góly

Domácí: 06:26. Chára

Hosté: 57:07. Bergeron, 59:17. Marchand

Sestavy

Domácí: Halák (Grubauer) – Seidenberg, Josi, Sekera, Chára, Streit, Ehrhoff – Hossa, Kopitar (C), Tatar – Zuccarello, Nielsen, Rieder – Hansen, Bellemare, Vanek – Niederreiter, Draisaitl, Bødker.

Hosté: Price (Holtby) – Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby (C), Marchand – Stamkos, Getzlaf, Tavares – Perry, Toews, Couture – Duchene, O'Reilly, Thornton.

Rozhodčí

O’Rourke, O’Halloran – Amell, Murray

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Návštěva

19080 diváků

Hokejisté Kanady ovládli Světový pohár
Hokejisté Kanady ovládli Světový pohár

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud