22. dubna 2012 • 13:50

Češi nám pokazili vzpomínku na Demitru (†36), zlobí se Slováci

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokazili jste nám vzpomínku na Demitru! zlobí se hokejová veřejnost na Slovensku. Právě tragicky zesnulé legendě byl věnován páteční zápas Euro Hockey Challange v Bratislavě, jenže domácí výběr si nemohl vzít speciální památeční dresy s Demitrovou podobiznou. Proč? Češi si zapomněli vzít červené dresy! Slováci tak museli hrát v obyčejné modré sadě. Navíc Češi vyhráli 3:2 v samostatných nájezdech a mladík Holík zranil Milana Jurčinu, který tak přijde o světový šampionát, připomíná Nový čas.



Ještě před začátkem zápasu byl Pavol Demitra, který zahynul spolu s týmem Jaroslavle při zářijové letecké havárii, uveden do Síně slávy slovenského hokeje, ceremoniálu se zúčastnila i jeho manželka Mária.

Už na rozbruslení obou týmů ovšem něco nesedělo - Češi i Slováci totiž na led vyjeli v bílém. Pak vyšlo najevo, že výběr Aloise Hadamczika si zapomněl přibalit domluvenou červenou sadu dresů. Slováci se tak museli převléknout.

"Všiml jsem si, že jsme všichni v bílém, proto jsme se museli po rozcvičce převléknout do běžných modrých dresů," cituje server cas.sk Andreje Sekeru.

"Je to velká škoda, protože ty na počest Pala Demitry byly moc pěkné a celá vzpomínka na něho mohla vyznít ještě líp," posteskl si hráč Buffala Sabres.

"Češi přijeli jen s bílou sadou dresů, i když původní dohoda byla, že budou hrát v červených," uvedl marketingový ředitel slovenského svazu Rastislav Antala.

Vedení české výpravy už v pátek po zápase přiznalo chybu a omluvilo se. "Chyba se stala jednoznačně na naší straně. Chceme se omluvit slovenským hokejovým fanouškům i rodině Pavla Demitry," prohlásil mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Ve speciální dresech na počest bývalého kapitána tak Slováci odehrají jeden ze zápasů Škoda Cupu, který se bude konat příští týden v Bratislavě.

Tragicky zesnulý bývalý kapitán slovenského týmu Pavol Demitra byl před utkáním s Českem symbolicky uveden do slovenské hokejové síně slávy
Tragicky zesnulý bývalý kapitán slovenského týmu Pavol Demitra byl před utkáním s Českem symbolicky uveden do slovenské hokejové síně slávy

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud