28. dubna 2012 • 16:22

Odveta za debakl se nepovedla, Finové porazili Česko v prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KAJOTBET HOCKEY GAMES V BRNĚ | Čeští hokejisté prohráli ve druhém utkání na Kajotbet Hockey Games v Brně s Finskem 2:3 v prodloužení, zápas rozhodl v čase 62:27 Tuomas Kiiskinen. Právě od Seveřanů přitom v únoru národní tým obdržel rekordní nálož 0:7, odveta za debakl se tak nezdařila. Finové se dostali s pěti body do čela tabulky posledního turnaje Euro Hockey Tour o bod před svěřence Aloise Hadamczika. Český tým v osmém zápase v přípravě na mistrovství světa poprvé prohrál. V neděli se utká na závěr turnaje od 18:00 s Ruskem.



Češi měli v úvodní části převahu a ve druhé minutě otestoval Vehanena Koukal. Finové pak odolali při Petrellově vyloučení a další možnost měl Plekanec, ale finského gólmana mezi betony neprostřelil.

Hadamczikův výběr se ubránil při Kindlově trestu a ještě v oslabení pálil nebezpečně Průcha. Následně po Mojžíšově vyloučení odolali domácí i 25 vteřin ve třech proti pěti a Štěpánek vyřešil první nebezpečnou situaci po Kousově střele.

Finové se ubránili při vyloučení Mikka Koivua, ale ve 14. minutě šest vteřin po jeho návratu na led přihrál Nedvěd ideálně od levého mantinelu najíždějícímu Němcovi, který otevřel do odkryté branky skóre. Při Čáslavově trestu pak střílel Immonen. V 17. minutě vybojoval puk při hře čtyř proti čtyřem na obranné modré čáře Novotný a Kašpar z levého kruhu už v době, kdy byl český tým vteřinu v přesile, překvapil Vehanena střelou na lapačku.

V úvodu druhé části prověřil Vehanena Nedvěd, na druhé straně pálil v přesilovce Mäenpää. Ve 27. minutě Finové snížili, když Štěpánek nechytil lapačkou vysoko letící puk a osamocený Petrell jej prostřelil k pravé tyči.

Vzápětí ujížděl Kiiskinen, ale Nakládal mu zabránil v zakončení. Potom se popral Čáslava s Pesonenem, který dotíral před českou brankou, a pro oba zápas skončil po trestu na pět minut a do konce utkání.

Blaťák a brankář Štěpánek po vítězném gólu Finů
Blaťák a brankář Štěpánek po vítězném gólu Finů

Tým Suomi slavil vyrovnání v 32. minutě při Tenkrátově vyloučení, když Mäenpää vystřelil od modré čáry a prostřelil Štěpánka, jemuž stínil Kiiskinen. Odpovědět mohl Plekanec, následně se český tým neprosadil při Kukkonenově pobytu na trestné lavici. Finové mohli otočit stav v době, kdy pykal Nedvěd, ale po závaru skončil kotouč vedle pravé tyče Štěpánkovy branky.

V závěrečné části se oba týmy marně snažily rozhodnout. Větší šance měli Češi, ale ve 44. minutě se zakončení nepovedlo Tlustému a deset minut před koncem nebezpečně vystřelil Plekanec a vynutil si Järvinenův faul. V přesilovce stříleli Nedvěd a Blaťák. V 55. minutě Vehanen vytěsnil Tenkrátovu střelu.

Při Kapanenově vyloučení pak zkoušeli rozhodnout Nakládal a Němec. V závěru základní hrací doby mohl naopak rozhodnout Kiiskinen, ale zblízka bekhendem Štěpánka nepřekonal.

V nastavení měl příležitost nejdříve Hemský, ale pak Finové unikli do přečíslení a Kiiskinen ránou do levého horního rohu Štěpánkovy branky rozhodl.

Utkání Kajotbet Hockey Games v Brně:

Česká republika - Finsko 2:3 v prodloužení (2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Němec (P. Nedvěd, Hemský), 17. Kašpar (Novotný) - 27. Petrell, 32. Mäenpää (Hietanen, J. Jokinen), 63. Kiiskinen. Rozhodčí: Anisimov, Olenin (oba Rus.) - Blümel, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 7:7, navíc Čáslava 5 min. a do konce utkání - J. Pesonen 10 min. a 5 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 6905.

Česká republika: Štěpánek - Nakládal, Blaťák, Čáslava, Kutlák, Krajíček, Mojžíš, Němec, Kindl - Tenkrát, Plekanec, Tlustý - Vincour, P. Nedvěd, Vondrka - Hemský, Koukal, Průcha - Petružálek, Novotný, Kašpar.
Finsko: Vehanen - Hietanen, Mäenpää, Kousa, Söderholm, Niskala, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - J. Jokinen, M. Koivu, Kiiskinen - Mikael Granlund, Immonen, J. Pesonen - Kontiola, N. Kapanen, Pyörälä - Pihlström, Nokelainen, Petrell - od 29. navíc Kuparinen.

Tabulka turnaje:
1. Finsko 2 1 1 0 0 5:2 5
2. ČR 2 1 0 1 0 7:6 4
3. Rusko 1 0 0 0 1 0:2 0
4. Švédsko 1 0 0 0 1 3:5 0

Tabulka EHT:
1. ČR 11 4 2 1 4 29:28 17
2. Švédsko 10 5 0 1 4 27:28 16
3. Finsko 11 4 1 1 5 26:24 15
4. Rusko 10 4 1 1 4 19:21 15

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud