19. dubna 2013 • 14:08

Ruský mistr Petružálek vzdal šampionát kvůli bolavým zádům

Autor: mir, fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál ruský titul, něco málo popil, oslavil životní triumf a teď se bude dávat dohromady. Jakub Petružálek po triumfu s Dynamem Moskva v KHL se kvůli přetrvávajícím problémům se zády omluvil trenéru Hadamczikovi. Ten s šikovným a produktivním útočníkem počítal do závěrečné přípravy před mistrovstvím světa.



„Mluvil jsem s Kubou po telefonu, trápí ho záda, celé play off hrál s obstřiky, v sérii proti CSKA párkrát ani nenastoupil. Domluvili jsme se, že šampionát vynechá a bude se dávat do kupy,“ sdělil kouč národního týmu před dnešní cestou do Bratislavy.

Sedmadvacetiletý hráč vyprávěl o svých potížích v pátečním rozhovoru pro deník Sport. „Play off jsem hrál pod injekcemi, což samozřejmě moc lidí neví,“ tvrdil.

V sobotu v Bratislavě český výběr od 19 hodin odehraje šestý přípravný duel a bude se snažit Slovensku vrátit čtvrteční porážku 2:3 z Prahy. Alois Hadamczik dal pro Bratislavu volno brankáři Kovářovi, chytat bude Alexandr Salák. V sestavě dále nefigurují nachlazený bek Zdeněk Kutlák a útočníci Petr Hubáček, Lukáš Kašpar a Petr Tenkrát.

Po zápase v Bratislavě trenér reprezentace určí soupisku pro brněnské Czech Hockey Games (25. – 28. dubna).

Na šampionát do Stockholmu výprava odletí 1. května, dva dny poté odehraje první duel s Běloruskem. Posily z NHL (předběžně kolem 7 hráčů) dorazí ze zámoří přímo do dějiště turnaje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud