16. srpna 2013 • 13:25

Náročný program reprezentace: Hokejisté v sezoně odehrají až 35 zápasů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teoreticky až 35 či nejméně 29 zápasů sehraje v nadcházející sezoně česká hokejová reprezentace, tým čekají dva vrcholy v podobě únorových olympijských her v Soči a květnového mistrovství světa v Minsku. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika do sezony vstoupí na Českých hrách v Pardubicích od 29. srpna do 1. září.

 



Vedle tradičního turnaje Euro Hockey Tour (EHT), v němž se představí na východě Čech proti Finsku, Švédsku a Rusku, uvidí fanoušci národní tým na domácí půdě ještě 19. prosince v rámci Channel One Cupu v duelu s Finskem a v dubnu ve dvojutkáních Euro Hockey Challenge (EHCh) proti Dánsku (předběžně okolo 12. a 13. dubna) a proti Norsku (19. a 20. dubna).

V rámci EHT sehrají hokejisté v ročníku tradičně celkem 12 utkání, když se s trojicí Finsko, Švédsko a Rusko utkají ještě v listopadu na turnaji Karjala, v prosinci na Channel One Cupu a v květnu na Oddset Hockey Games. V EHCh sehrají šest duelů: kromě čtyř domácích představení ještě zavítají na dvojutkání do Švýcarska (26. a 27. dubna).

Na olympijských hrách v Soči (12.- 23. února) čekají hokejisty v základní skupině C Švédové, Lotyši a Švýcaři. Teoreticky mohou Hadamczikovi svěřenci pod pěti kruhy v Rusku sehrát ještě další čtyři utkání, ale to by museli jak do předkola play off, tak i do bojů o medaile.

Na MS v Bělorusku (9.- 25. května) mají Češi v základní skupině Švédsko, Kanadu, Slovensko, Norsko, Dánsko, Francii a Itálii. Vedle těchto sedmi zápasů by při případné cestě na stupně vítězů mohli v Minsku absolvovat ještě další tři zápasy. Rozpis šampionátu ještě organizátoři nezveřejnili a údajně by tak měli učinit během září.

Pro hokejisty do 20 let bude vrcholem sezony na přelomu kalendářního roku (26. prosince - 5. února) světový šampionát ve švédském Malmö. V základní skupině A mají za soupeře USA, Kanadu, Slovensko a Německo.

Hráči do 18 let zavítají na MS (17.- 27. dubna) také do Finska, ve skupině B narazí na USA, Finsko, Švýcarsko a Dánsko. Turnaj v městech Lappeenranta a Imatra také zatím podobně jako MS v Minsku ještě nemá přesný rozpis.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud