20. prosince 2013 • 04:59

Kovář uhranul i Hadamczika. Chytal jako Hašek v Naganu, žasl trenér

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý z českých hokejistů, který přišel na pozápasový rozhovor, ho neopomenul zmínit. Brankář Jakub Kovář byl jednoznačným hrdinou při hubené výhře 2:0 nad Finskem. Několika famózními zákroky nechal úžasem povzdechnout pražskou O2 Arenu. Svou poslední šanci zaujmout trenéry před únorovou olympiádou zvládl na jedničku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 12. • 18:30
Česká republika
Česká republika
2:0
ONLINE
19. prosince
18:30
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 37:12. Nedvěd, 59:14. Hlinka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Jakub Kovář (Salák) – T. Kaberle, Ševc, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava, Zámorský, Mojžíš – Nedvěd, Hlinka, Červenka – Sekáč, Jan Kovář, Vondrka – Vincour, Novotný, Šimánek – T. Nosek, Kousal, Buchtele. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Koskinen (Engren) – Salmela, Nummelin, Karalahti, Mäenpää, Jaakola, Jalasvaara, Ohtamaa – Pesonen, Hytönen, Puustinen – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Rajala, Kemppainen, Donskoi – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Palola, Koho. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí

Nord, Sjöqvist (oba Švéd.) – Lederer, Tošenovjan (oba ČR).

Stadion

O2 Arena - Praha

Návštěva

13 096 diváků

Nebyl to pro něj lehký zápas. Věděl, že zbývající dvě utkání v Rusku odchytá jeho konkurent Salák. A že nervózní hokejovou reprezentaci musí při mizerné střelecké produktivitě podržet klidná síla v bráně.

"Kovy byl jednoznačně náš nejlepší hráč," měl jasno veterán a kapitán týmu Petr Nedvěd, který ukončil v nervózním duelu čekání na první gól až v 38. minutě. Jeho přesilovková trefa byla díky skvělému Kovářovi nakonec vítězná.

42 let, 10 dní! Petr Nedvěd je nejstarším střelcem národního týmu
Video se připravuje ...

Největší poklonu vysekl Kovářovi trenér Alois Hadamczik. "Chytal jako Hašek v Naganu," žasl nad jeho ekvilibristickými zákroky. Tu vykopnutá dorážka betonem, za chvíli bleskurychlá lapačka.

Na rozhodnutí, jestli to bude Kovářovi stačit na to, aby pronikl do závěrečné olympijské nominace, si bude muset počkat až do 7. ledna. ROZHOVOR S JAKUBEM KOVÁŘEM ČTĚTE ZDE

Pro olympiádu jsem udělal maximum, ví po skvělém výkonu Kovář
Video se připravuje ...

Více však pro to udělat nemohl. Lvím podílem se zasloužil o to, že hokejová reprezentace v trápící se sezoně skvěle nastartovala pražskou předehrávkou další pokračování seriálu Euro Hockey Tour. Ruský Channel One Cup pokračuje dvěma víkendovými zápasy v Soči.

Diváci měli v zaplněné O2 areně o zábavu postaráno
Diváci měli v zaplněné O2 areně o zábavu postaráno

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud