21. prosince 2013 • 21:00

Otočka, puk mezi nohy a gól. Švéd Klasen omámil Saláka

Autor: lbc, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na živobytí si musí vydělávat až skoro za polárním kruhem, v NHL se uchytil na pouhé čtyři zápasy. Na Čechy ale Linus Klasen umí. Sedmadvacetiletý hokejista minulý měsíc na turnaji Euro Hockey Tour přispěl k drtivému vítězství Švédska nad Čechy 6:0 dvěma góly a vidět byl i na turnaji v Soči. V nájezdech předvedl úchvatnou kličku a byl v nich jediným úspěšným střelcem týmu soupeře.



Samostatné nájezdy začaly lépe pro Čechy, když se ve 2. sérii tvrdou střelou zápěstím prosadil Petr Nedvěd.

Pak to ale přišlo. Stahovačka, otočka s pukem, provléknutí mezi nohama. To, co zní jako popis tří různých akcí, stihnul Linus Klasen zkombinovat do jediného momentu. Gól! Omámený brankář Salák neměl proti útočníkovi týmu Hf Luleå šanci.

"Říkal jsem si, co to je, že se mi to nelíbí. Ale bylo to fér. Aspoň budu na Nový rok konečně v televizi," glosoval Salák celou situaci po zápase.

Švédští hokejisté sahali po dvou bodech, naději jim však hned v další sérii sebral Roman Červenka. Proměněným pokusem zajistil Česku výhru a přiblížil reprezentaci k celkovému triumfu v turnaji. K tomu stačí v posledním zápase proti Rusku získat jeden bod.

VIDEO | Skvělý nájezd Linuse Klasena

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud