24. února 2014 • 14:49

U reprezentace KONČÍM. Dnes jsem se rozhodl, řekl Hadamczik

Autor: iSport.cz, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelý týden po vyřazení na olympijských hrách v Soči oznámil trenér Alois Hadamczik, že dál nebude trénovat hokejovou reprezentaci. „Rozmyslel jsem se teprve dnes. Zavolal jsem to kolem poledne prezidentovi svazu panu Královi,“ řekl Hadamczik v rozhovoru pro Hitrádio Orion. Hadamczik byl pod silnou kritikou od vyhlášení nominace, která navíc zesílila po rozpačitých výkonech v Soči.



Jedenašedesátiletý Hadamczik od prohraného utkání s USA ve čtvrtfinále (2:5) s médii nemluvil a dnes na Hitrádiu Orion oznámil, že u mužstva končí a nepovede ho ani na nadcházejícím mistrovství světa v Bělorusku. Podle svých slov nechtěl nadále čelit útokům médií v čele s deníkem Sport.

"Říkal jsem si, že nenechám ubližovat sobě, svojí rodině, hokejovému hnutí, které potřebuje sponzory a peníze. Není vůbec možné, abych zůstal," oznámil Hadamczik.

Hadamczik vedl reprezentaci od sezony 2010/11. Předtím trénoval národní mužstvo v letech 2005 až 2008. "Mohl jsem trénovat nějaký klub v Rusku a mít desetinásobek platu, ale jsem hrdý na Čechy a na český hokej a hokejisty. Ti hokej hrát umí a vždycky je to o tom, že se v ne každém turnaji pokaždé vyhraje," doplnil Hadamczik.

Na kontě má z mistrovství světa stříbro z roku 2006 a dva bronzy z let 2011 a 2012 a také třetí místo z olympijských her v Turíně v roce 2006.

"Po dvou medailích jsem mohl odejít a říct, ať to vezme někdo jiný, protože se nedá se pořád jak na běžícím pásu vyhrávat," prohlásil Hadamczik, jehož tým skončil na loňském světovém šampionátu ve Stockholmu na sedmém místě.

AUDIO: Jak Hadamczik oznámil konec u národního týmu
Video se připravuje ...

"Jestliže se stalo, co se stalo a chtějí mi poroučet takoví nýmandové, kteří jen píšou do novin, nemají žádnou školu a začínají mi říkat, jaký mám a nemám systém, jestli jsem s někým mluvil a nemluvil, jestli měl brankář chytat nebo neměl, tak jsem si říkal, ať to dělá někdo jiný. Od dnešního dne nebudu národní tým trénovat, budu ho sledovat a budu mu fandit," prohlásil Hadamczik.

Nástupce? Nechci provizorní řešení, říká Král

Podle informací Sportu je nejpravděpodobnější, že Hadamczika by mohl nahradit trenér Slavie Vladimír Růžička ze Slavie. Spekuluje se i o Josefu Jandačovi ze Sparty. Vyloučit nelze ani návrat Slavomíra Lenera, který působil na reprezentační střídačce v letech 2002 až 2004. Jako asistent Ivana Hlinky nechyběl u historického triumfu na olympiádě v Naganu 1998.

Prezident svazu Tomáš Král odmítá do středy, kdy zasedne výkonný výbor, o jménech mluvit. Ať už bude volba vedení českého hokeje jakákoliv, Král by chtěl, aby šlo dlouhodobější řešení, nikoliv o prozatímní do konce sezony.

"Osobně bych to raději viděl tak, abychom to měli vyřešené a s nastupujícím trenérem podepsali kontrakt do domácího mistrovství světa v Praze 2015. Aby se po této sezoně nemusely dělat další změny. Takové je mé přání, nemohu ale samozřejmě nijak garantovat, že to tak opravdu bude," řeklKrál.

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

Co dál s Hadamczikem? Celá diskuze TV iSport po vyřazení
Video se připravuje ...

Alois Hadamczik na střídačce národního týmu během zápasu s USA na olympiádě v Soči
Alois Hadamczik na střídačce národního týmu během zápasu s USA na olympiádě v Soči

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud