Zdeněk Janda
11. dubna 2014 • 13:45

Ta důvěra mě těší, říká Salák o pozici jedničky v národním týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíc před startem šampionátu už ví, že pokud se nepřihodí nic nemilého, role brankářské jedničky připadne jemu. „Ta důvěra mě pochopitelně moc těší,“ řekl gólman Alexander Salák v rozhovoru pro Sport po dopoledním tréninku v Edenu.



Na něm se spolu s koučem Vladimírem Růžičkou objevilo pouze pět hráčů – ti, kteří se k reprezentaci připojili později a momentálně v Děčíně nehrají. A s nimi byl na ledě i gólman Jakub Kovář.

Na mistrovství světa se objevil poprvé v minulé sezoně. Teď ho čeká druhý šampionát. A hned v roli prvního brankáře. „Ale přistupuju k tomu stejně. Tak, že se budu snažit naplno jako vždycky. Ale určitě je dobré do přípravy, že člověk ví, na čem je,“ řekl 27letý gólman ruského Petrohradu. „Ta důvěra mě těší. Jsem za to rád.“

Alexander Salák bude na světovém šampionátu plnit roli brankářské jedničky
Video se připravuje ...


Na tréninku v Edenu byl spolu s parťákem Kovářem, jenž bude v Bělorusku jako dvojka. Spolu s nimi trénovali i tři hráči v poli, kteří se připojili k reprezentaci později, a zápasy v Děčíně ještě vynechají.

Takže obránce Jan Kolář a útočníci Roman Červenka a Lukáš Kašpar. S nimi i hlavní kouč Vladimír Růžička, rozbruslení před dnešním utkáním s Dány (od 17.30 hodin) vedli asistenti Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

V dnešní odvetě (včera tým vyhrál 4:0) bude chytat Pavel Francouz, trojka pro šampionát v Bělorusku.

Rozhovor s Alexanderem Salákem čtěte v zítřejším vydání deníku Sport.

Salák by měl být hlavní oporou národního týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud