16. dubna 2014 • 14:41

Na MS může jet i Rolinek! Růžička povolal zlatého kapitána

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovou reprezentaci posílí v přípravě na mistrovství světa útočník Tomáš Rolinek ze Sparty. K národnímu týmu se připojí stejně jako jeho dva kluboví spoluhráči Jakub Krejčík a Jan Buchtele v pátek. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.



Čtyřiatřicetiletý Rolinek má na kontě více než sto zápasů v reprezentačním týmu. V roce 2010 byl kapitánem na zlatém mistrovství světa v Německu, kde mužstvo vedl Vladimír Růžička, který se k reprezentaci vrátil po nevydařených olympijských hrách v Soči. Rolinek ale v případě, že byl zdravotně v pořádku, pravidelně nastupoval i za Aloise Hadamczika.

Naopak k hokejistům, jejichž účast na světovém šampionátu je nejistá, patří útočník Aleš Hemský. Forvardovi Ottawy po sezoně končí smlouva a stane se nechráněným volným hráčem. Může tak upřednostnit řešení své budoucnosti.

"Aleš nemá smlouvu a víte, jak to v zámoří chodí v těchto případech," připomněl jeho otec Petr Hemský, že hráče mnohdy nepustí na šampionát jejich agenti z obavy, aby se jejich klient nezranil a nedostal se tak do problematické pozice pro vyjednávání o novém kontraktu. Hemský měl navíc poměrně vysokou smlouvu - v této sezoně pobíral plat pět milionů dolarů.

"Tím ale nechci potvrzovat či vyvracet, že nebude hrát na mistrovství světa. Vůbec totiž nevím, jak je on sám dohodnutý s reprezentačním koučem (Vladimírem) Růžičkou," řekl Hemský. Web iDnes.cz dnes informoval, že Hemský na MS nepojede, a jako zdroj uvedl právě jeho otce. "Takhle jsem to ale neřekl, já nemůžu rozhodovat za Aleše," uvedl Petr Hemský.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud