Zdeněk Janda
17. dubna 2014 • 21:45

Kapitán Smoleňák poslal Plekancovi fotku s céčkem: Už pro tebe není místo!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas s Nory pro něj byl teprve pátý reprezentačním zářezem. A hned měl na dresu kapitánské céčko! Útočník Radek Smoleňák v závěru zvládl i rvačku, která jenom symbolizovala odhodlání, s nímž se parta mladíků a nováčků rvala o vítězství. „Je vidět, že jsme tady všichni hladoví, hrajeme pro tým i sami za sebe. Jsme nadšení, že tady můžeme být,“ říkal Smoleňák po vítězství 5:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 4. • 18:00
Česká republika
Česká republika
5:1
ONLINE
17. dubna
18:00
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 01:29. Nosek, 10:26. Valský, 34:57. Jank, 38:50. Zaťovič, 48:33. Zohorna

Hosté: 57:45. K. A. Olimb

Sestavy

Domácí: Jakub Kovář (Francouz) – Linhart, Jan Kolář "A", Jank, Mozík, Kudělka, L. Kovář, Gulaši, Vitásek – Kašpar "A", Zohorna, Růžička – Nosek, Kousal, Radil – Smoleňák "C", Vincour, Valský – Zaťovič, Filippi, Pohl – Svačina. Trenér: Vladimír Růžička.

Hosté: Haugen (Johansen) – Norstebo, Trygg, Bryhnisveen, Rindal, Oksnes, Saxrud Danielsen, E. Froshaug – M. Olimb, K. A. Olimb, Skroder "A" – Hansen "C", Roest, Jacobsen – Martinsen, Stene, Thoresen – M. Froshaug, Forsberg "A", Dahlstrom – Djupvik Lovlie. Trenér: Roy Johansen.

Rozhodčí

Hradil, Polák – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Havlíčkův Brod

Návštěva

3014 diváků

Na tohle utkání hned tak nezapomene. Nestává se často, aby někdo při svém pátém reprezentačním startu hned dělal kapitána. „Když mi to ráno řekli, tak jsem se těšil, až zavolám Plekymu (Plekancovi), a řeknu mu, že už tady bohužel nemá místo,“ v žertu připomněl svého kladenského kamaráda, jinak osvědčeného českého kapitána z velkých akcí.

Už jste mu tedy napsal?
„Teď jsem se akorát s tím dresem vyfotil a pošlu mu to. Aby věděl, že je až druhý. (usměje se) Udělám si z něj srandu."

Těší vás tedy výhra o to víc, když jste měl céčko na dresu?
„Byl to dobrý zápas, škoda toho gólu v závěru. Ale každá výhra se počítá.“

Budete si moct dres s kapitánským písmenem uložit na nějaké čestné místo?
„Oni mi ho hned seberou. Asi mi nezůstane, ale aspoň ta fotka zůstane Plekymu... (usměje se) Každopádně je to čest pro každého, ale vím, že hodně nejzkušenějších hráčů tady není. Takže to padlo na mě. Udělalo mi to radost, ale snažil jsem se hrát to, co normálně.“

V závěru jste se i porval…
„Byl jsem trochu otrávený z toho, jak nás před brankou osekávají, už to takhle bylo druhý zápas.“

Co zatím říkáte na dosavadní úspěšnost v přípravě? Vyhráli jste počtvrté v řadě s bilancí 17:3.
„Je vidět, že jsme hladoví, každý hraje pro tým i sám za sebe. Všichni jsme natěšení, že tady můžeme být. Snažíme se vychutnat každý trénink, zápas, každé střídání. A to je důvod, proč jsme tady, abychom si to užili a odevzdali 120 procent a ukázali, že jsme tady právem a tu šanci si zasloužíme.“

Je to velký příslib do budoucnosti?
„Každý, kdo je tady, tak maká. Ano, jsou tam chyby, ale ty dělá každý, kolikrát je to z přemíry snahy. Budeme se snažit makat i dál, tak není důvod, proč by někdo z nás nemohl dostat šanci i dál. Nejde jenom o příští zápasy, ale třeba i o další rok. Jde jenom o to se ukázat.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud